Arg och paranoid

Friday 28 November 2008
    

En vanlig dag på jobbet under december. Jag stod vid ett bord i mittgången och grejade lite bland tomtar och julstjärnor. Fram kom en arg man (läs gubbe), och gastade om att det är så jävla dåligt att det aldrig finns såna där korgar på hjul.

Vanliga korgar fanns det dock. Jag svarade vänligt att det snart kommer en personal och hämtar nya, men om han vill ha en just nu så står de vid kassorna. Trodde här att samtalet va över och böjde mig ner för att ställa i ordning tomtarna som stod lite längre ner under bordet. Gubben skriker:

– Du behöver fan inte gömma dig där bakom.
– Va, vad sa du?
– Det är ju fan ingen idé att gömma dig där där bakom, jag ser dig!

Erica says:

Caiza: Jag tänkte på det, jag med. Man kan inte skriva “en personal”.

V says:

Anna S, är du seriös? Som personal har man oftast tillräckligt att göra ändå. Har jag fem timmars arbete att utföra på tre så känner jag verkligen inte för att sköta handlandet åt kunden också. Jag kan ge direktioner eller visa vars saker finns lite snabbt, alltid med ett leende, men inte mer.

Mattias says:

HAHAHA 🙂

Cliff Hanger says:

Vilken tomte!

anställd inom livsmedel says:

nej det där tål jag inte, att man ska hämta saker till folk hela tiden. jag har mycket att göra i mitt arbete, inte ska man springa runt och hämta saker till kunderna. “kan du ta den till mig” hör man ibland och nej det handlar inte alltid om blinda gamla människor (dem gör man såklart det till utan att klaga, dock förstår jag inte vad de gör och handlar själv) MEN när de är fullt friska 40åriga kvinnor som tror de ska bli uppassade så blir man SMÅTT irriterad……….

Zelest says:

Anna S, ewww…är du allvarlig? Meningen är väl inte att man ska vara passopper åt kunder? Är det nått som är svårt att hitta så visar man vägen eller ger bra direktioner. Men man ska inte vänta sig att personalen ska hämta saker åt en…

Anna S says:

Det kanske hade varit läge och visat lite god serviceanda genom att hämta en kundkorg till honom,eller bett “berörd”personal att snabba på lite. Sådant bemötande gör ingen kund glad.

Fredrik says:

“God jul på dig också, GUBBJÄVEL!

Caiza says:

Man kan inte säga “en personal”, personal är så att säga ett obestämbart antal. “En ur personalen” kan man däremot säga, eller “en anställd”.