Biverkningar: Upprördhet och nedsatt matematisk förmåga

Monday 8 March 2010
    

Jag jobbar på apotek och möter en del intressanta kunder. En dag kom en tant i 60-årsåldern fram till min kassa och var märkbart irriterad…

Kunden: Jag ska hämta ut min medicin. Men jag ska ha TVÅ burkar! Förra gången fick jag bara EN burk!
Jag: Jaså?

Jag började söka på receptets historik i datorn. Där kan man se när receptet expediterats, hur mycket kunden har fått osv. Jag märkte då att kunden förra gången mycket riktigt fått en burk av min kollega. Men den burken innehöll 200 tabletter.

Jag: Ja, jag ser att det stämmer. Men förra gången fick du 200 tabletter i en större burk, istället för två burkar med 100 tabletter i varje. Om du bara hade fått 100 tabletter senast så borde ju de ha tagit slut för länge sen, det var ju ganska länge sen sist du var här ser jag…

Kunden (skrikandes): Nej du, mig lurar ni INTE! Jag ska ha två burkar, så det så!

Vad ska man göra? Jag gav henne två burkar med 100 tabletter i varje, bara för att bli av med människan..

/Apotekare Anna

Peter says:

Föga förvånande var det en tant.

Vad är det med tanter och principer?

receptarien Anneli says:

Haha, man har måånga dryga samtal med kunder ibland 🙂

mattias says:

Anna: Nu är det fixat! Sorry för mix-up:en 🙂

apotekare Anna says:

Inte för att det är viktigt, men apoteket ligger i Eskilstuna 🙂