Det är skillnad på kossor och Coop-kossor

Monday 30 March 2009
    

Mjölkbilen hade gått sönder en dag precis före jul så vi var utan alla mjölkprodukter från Norrmejerier.

En kvinna i femtioårsåldern frågar efter grädde. Jag svarar att bilen har gått sönder och att det kommer in först om ett par timmar och hänvisar till Coops egna grädde som alternativ:

– Meh, jag ska ju ha RIKTIG grädde!

Matte says:

Den 36%-iga grädden är oftast en grädde som har ett bäst före-datum på ca 1 månad. Det är därför den smakar annorlunda än den "riktiga grädden", som ni antagligen menar är den 40%-iga som håller ca 1 vecka.

Om ni hade smakat på t.ex. en Willys 40% grädde och en Willys 36% grädde hade ni antagligen känt skillnad. Men om ni menar att ni känner skillnad på en Willys 40% grädde och en Arla 40% grädde så ljuger ni helt enkelt. (Det är nämligen bara omförpackat.)

Det står dessutom inget i inlägget om att coop-grädden inte hade 40% fetthalt, och jag kan tänka mig att det fanns både ett 40% och ett 36% alternativ.

Slutsats: Inläggsskaparen vet vad denne snackar om, och 90% av alla kommentatorer har inte en suck.

Leon says:

Köpte Coop Grädde för första gången nu, men ja tycker den luktar lite konstigt (inte dåligt) men konstigt. Smakade lite på en sked, och den smakar även lätt likadan som den luktar. Konstigt den är ju köpt idag och går ut först om typ en månad och nån dag till. Börjar fundera på den ska lukta och smaka så eller om den är dålig fast den är ny o.O

asd fgh says:

I finland finns det jättebra laktosfria produkter.
Tex är den laktosfria fetasoten mycket godare än den vanliga. Resterande saker som keso och mjölk smakar precis som vanlig.

Sen finns det “låglaktos”(hyla), det smakar skit!

Björn says:

Jag håller med damen helt, karagenan kan ni behålla själva, jag vill ha riktig grädde! Om det nu inte var för att jag är laktosintollerant så jag måste leva med skiten som kallas laktosfri…

johanna says:

Håller absolut med damen om att COOPs grädde inte är riktig!!!

36%ig grädde med karragenan i är riktigt äckligt, funkar i mat men inte att vispa och ha som tillbehör

upp till kamp mot fuskgrädden!

Kristian says:

Att vägra köpa undermåliga EVM-produkter som butikerna “låtsas” vara likvärdiga är en kamp fler borde delta i!

P says:

coop-grädde är ju inte ren grädde, utan grädde med tio procent lägre fetthalt än äkta vispgrädde och med tillsatt stabiliseringsmedel…

(ja 4 procentenheter av 40% fetthalt är tio procent)

Isa says:

De smakar annorlunda i varje fall!

Carina says:

Nog är det skillnad på olika allt. Coops grädde är sådan där otäcking med 36% fett och nåt äckligt stabiliseringsmedel i.

så är det! vilken subba