Dumheten ligger i betraktarens ögon

Friday 20 August 2010
    

Jobbade som spårvagnsförare i Gbg några år. En historia här påminde mig om följande:

Jag hade kommit fram till Östra Sjukhuset och gått av vagnen för att skylta om. Det står en vagn framför mig som inväntar avgångstiden. En ung tjej kommer fram till mig och frågar: “Vilken av vagnarna går först?”

Jag jobbade också på Västtrafiks telefonupplysning. Där fick man så många skumma samtal att man skulle kunna skriva en hel bok! Ett par stycken minns man fortfarande…

Det ringde en tant och ville veta när planet gick från Landvetter till London. Jag påpekade att detta var Västtrafik, vi svarar bara på trafikfrågor INOM Västra Götaland.
Tanten: Ja men Landvetter ligger väl i Västra Götaland.
Jag: Ja men det gör inte London.
Tanten: Jag trodde det här var personlig service…

En gång ringde en ung tjej:
Tjejen: Går det en buss kvart över tio?
Jag: Eh jaa…
Tjejen: OK tack och hej.

En medelålders-äldre man:

“Jo jag undrar om hållplatsen X, jag vet att den ligger vid den där mjölkpallen när jag ska gå av, men var finns hållplatsen när jag ska gå på?”

Tjej: När går det en 4a från Domkyrkan mellan 9 och 10 på morgonen?
Jag: 9.03 och var 10e minut efter det.
Tjej: När går nästa då?
Jag: Eh… 10 minuter senare.
Tjej: Ja hur dags är det då?
Jag: 9.13…
Tjej: Och när går nästa?
Så höll det på fram till 9.53…

/Mattias

Mattias says:

Kommentar till kommentaren:

Mannen visste alltså att han skulle gå av vid en mjölkpall. En ledtråd till att vi pratade om landsbygden, så några tvärgator eller ringlinjer var det inte tal om. Människor tenderar att utgå från att om man ska åt andra hållet får man gå över på andra sidan vägen. Det är i undantagsfall där det handlar om ringlinjer som man måste försöka förklara för dem att bussen bara går åt ett håll.

Han antog vidare att jag varit vid denna mjölkpall ute i buschen, och att jag då hade klockat var hållplatsen åt andra hållet låg. Det tyckte jag var lite underligt, eftersom han uppenbarligen känner till platsen, medan jag satt framför en dator i ett callcentre.

Mattias C says:

Den om hållplatsen X var ju inte så dum. Man får ju anta att han skulle åt andra hållet när han skulle stiga på så det finns ju många varianter:

* Precis på andra sidan vägen (då är det enkelt)

* På en tvärgata för att linjen svänger.

* Saknas (hållplatsen finns bara i ena riktningen) så man får ta en närliggande med annat namn.

* Linjen går i en öggla just där så hållplatser finns bara påena sidan vägen såman får gå på samma hållplats som man gick av.

cecilia says:

hahahahhahahha helt underbart!