Förtryckaren

Friday 10 December 2010
    

Jag jobbar på nordens största varuhus där dom flesta kunder är trevliga, men inte denna man.

Sitter i kassan när en man och kvinna kommer fram och ska börja lägga upp varorna. Jag säger hej men får inget hej tillbaka.

Mannen pratar i sin mobil och börjar slänga upp vara efter vara och högen bara växer. Jag får lite svårt att få ett bra flyt på bandet och kvinnan börjar att se besvärad ut. Hon försöker lägga streckoderna mot mig så att det ska bli bättre men gubben kastar vidare.

Till slut har han pratat färdigt och kvinnan säger till honom att du kan väl lägga upp så att det blir lättare för kassörskan att scanna våra varor.

Han stannar upp, tittar på sin fru, pekar med hela handen mot mig och säger

– En sak ska du ha klart för dig att en sån som hon är glad bara hon får sitta ner!

Vad sjutton ska jag svara? Jag blir alldeles tyst och mycket ledsen, har aldrig känt mej SÅ nedvärderad i hela mitt liv. Frun skäms och ställer sig för att packa ner och sen försvinner dom. Hon med skammen istället för han.

/PLUskan

Cia says:

Vilket AS!!! Såna som han borde vara fastkedjade hemma så andra slipper ha med dem att göra!

Emilie says:

Jag extraknäcker som kassörska vid sidan av min kandidat/magisterexamen och får höra rätt mycket skit om dagarna. Jag har blivit visslad på som om jag vore en hund, och en gång sa en äldre kvinna aldrig hej till mig trots upprepade försök och tillsist kläcker hon ur sig "Haha ja just det, du är ju en vanlig människa du också!" och ler käckt som att det skulle göra mig gladare.

Jag skulle kunna skriva en bok om alla kunder som tryckt ner mig, ansett att jag är korkad och outbildad och lat som inte skaffar mig ett bättre jobb – dock försöker jag rabbla mantrat att jag förmodligen pluggat fler år på universitet än vad de någonsin kommer göra 😛
My recent post levnadstecken

Sanna says:

Herre Gud, säger jag bara. Vilken svinpäls. Han är säkert en hustru misshandlare också.
Var har de sina hjärnceller kan man undra. Inte kunna föra sig som en vettig människa.

Smulan

Macken says:

Jag hade nog velat ta ut skilsmässa från gubbstrutten där och då. Ja, förutsatt att man har modet till det.

Gammal kassör says:

Jag har råkat ut för något liknande en gång. Jag bara ignorerade den person som var elak, och pratade bara med den andra. Ifall personen som var elak tilltalade mig, så pratade jag demonstrativt med den andra. Till slut fattade personen varför jag gjorde som jag gjorde, men ursäkt fick jag ej.

Fick istället den bästa kunden någonsin efteråt.

Emma Hå says:

Jobbar extra inom service jag med, men har aldrig råkat ut får ett sådant praktsvin, även om idoter såklart finns. Men oavsett hur mycket press man har på sig att agera professionellt och se till kundens bästa, så behöver man inte tåla sådana här kränkningar. Som om lagen om "Kunden har alltid rätt" skulle stå över Sveriges lag. Folk tänker inte på att ALLA människor de ser faktiskt är folk de med.

//Emma Hå
My recent post CERN 2010 – dag 1

Martin says:

Fy fan! Varför i helvete ska man behöva tåla några oförskämdheter alls? Det fjäskas allt för jävla mycket.

Katrin Vahé says:

Vilken idiot!!! Man skulle vilja resa sig å gå därifrån!!

Karin says:

Fy fan! Mycket får man tåla när man jobbar i service men i det där fallet hade jag inte kunnat hålla tyst. Vilket jävla rikspucko!

Men dom som som jobbar med service är väl inga riktiga människor av kött och blod och med känslor och sånt…?
My recent post So for once in my life let me get what I want

Kunden har (inte alltid) rätt says:

Name : Johanna
Comment: [from blog ] : Qwe; korkad kommentar..

Jag jobbar själv inom handel och förstår verkligen känslan av att känna så.. Värst för mig är nog kunder som står och knäpper m fingrarna som om man vore deras hund.. 🙁 att folk inte skäms, hade vi inte funnits hade de inte kunnat handla nått alls…

Johanna says:

Qwe; korkad kommentar..

Jag jobbar själv inom handel och förstår verkligen känslan av att känna så.. Värst för mig är nog kunder som står och knäpper m fingrarna som om man vore deras hund.. 🙁 att folk inte skäms, hade vi inte funnits hade de inte kunnat handla nått alls…

qwe says:

Hehe, en moderat i farten? =)

Emil says:

Stockmann Helsingfors centrum? http://sv.wikipedia.org/wiki/Stockmann_Helsingfor

Trist att höra om mannen. Jag förstår inte varför en del är sådär nedvärderande, som om vissa jobb vore mer värda än andra. Det går ju dessutom snabbare för mig som kund (och i förlängningen för kunderna bakom i kön) om varorna läggs upp ordentligt.

Maria Hallonsten says:

Ibland spelar det ingen roll att man har ett serviceyrke personliga angrepp måste man få försvara sig, jag hade talat om för honom att han har fel…

Katrin Vahé says:

Vilken idiot!!! Man skulle vilja resa sig å gå därifrån!!