Inte alltid lätt att hänga med i postgången

Monday 31 May 2010
    

Jag jobbar i en kundtjänst där vi ibland har att göra med äldre damer, som ofta har sanslöst dålig koll.

Jag: Välkommen till kundtjänst, jag heter X.
Tant: Haallå. Eva Margareta Svensson, Storgatan 25 i Västerås. Jag har inte fått min produkt.
Jag: Det var tråkigt att höra. Vad har du för medlemsnummer?
Tant: Medlemsnummer?
Jag: Ja, det står på tidigare fakturor samt på produkten som du brukar få.
Tant: Neej, nåt sånt har jag inte.
Jag: Vilket postnummer bor du på?
Tant: Postnummer? Jag bor i Västerås!
Jag: Ja, men vilket postnummer i Västerås?
Tant: Storgatan 25 i Västerås!
Jag: Ja, men vilket postnummer bor du på?
Tant: Nä, det vet jag inte jag har bara bott här i fem år.
Jag: Kanske du kan kolla på något annat brev?
Tant: Jaha, jaa vänta lite då.

(tanten lägger ner luren och släpar fötterna mot posthögen).

Tant: (efter mycket om och men) Jaha, nu så. 41101 är det.
Jag: Och efternamnet?
Tant: Eva Margareta Svensson.
Jag: Tack, då skickar vi produkten till dig.

/kundälskare

Håkan says:

Det svämmar verkligen över av idioter i den här tråden. Kan man efter över en månad på samma adress inte sitt postnummer hör man hemma på dagcenter, alternativt ålderdomshem. Så enkelt är det. Inga bortförklaringar hjälper.

emmy says:

Är det verkligen så svårt att memorera fem siffror? 🙂

Joakim says:

Janne, har du i två år haft en fusklapp med ditt postnummer och fortfarande inte lärt dig det?

Janne says:

@Patrik

Själv kan jag efter ~2 år inte mitt postnummer. Istället har jag en fusklapp vid datorn alt. kollar upp det på posten.se. Mitt gamla kan jag dock fortfarande så om det kniper för jag skriva in mina föräldrars adress istället. Dock funkar det att endast skriva postort, gatunummer och namn också. Det enda är att det ev. tar någon dag extra att komma fram.

T says:

Tycker inte denna är vidare rolig. Jag märkte inte förrän efter 3 år att jag inte visste mitt telefonnummer då jag ringde Telia för att klaga på att ingen kom fram till mig när de försökte ringa. Telia sa då att numret jag hade gett ut inte fanns… Man ringer ju sällan till sig själv.

Patrik says:

DRK, har du aldrig någonsin beställt något? Eller startat en prenumeration? Eller kanske fyllt i valfri blankett där adress krävs? Klart som fan att man kan sitt eget postnummer!

DRK says:

Tycker inte denna är vidare rolig. Jag märkte inte förrän efter 3 år att jag inte visste mitt postnummer då jag skulle skicka ett paket och de på posten sa att postnumret jag skrivit att jag hade inte fanns… Man skickar ju sällan brev/paket till sig själv.

AntikaAnn says:

Bäste Peppe, Det är tydligen inte bara gamla damer som har dålig koll – ibland räcker det med att du tittar i din alldeles egna spegel.

emmy says:

Jo, alla uppgifter är fingerade. Kollade upp det innan jag publicerade historian. Men nu är det ju inte det som är det roliga, eller? 🙂

Martina says:

Peppe:

Troligtvis är namn, adress och telefonnummer påhittat för att inte tanten i fråga ska kunna spåras…

Inte för att verka bitter men…

– Storgatan finns det ingen i Västerås, däremot finns det Stora gatan

– Stora gatan 25 tror jag inte det bor någon på då vare sig Eniro eller Hitta hittar det numret. 23 är Nordea och i princip hela kvarteret är kontor.

– Skulle hon nu bo på Stora gatan så skulle hon ha postnummer som börjar med 7.