Köpeanbud stavas med E-A-N

Monday 17 May 2010
    

Jag jobbar i kassan i en livsmedelsbutik, och har haft kunder som med stor möda och frustration stått och letat efter streck-koden, för att sedan bara slänga varan på bandet och argt påtala:

“Ni borde verkligen se till att ha streck-koden åt samma håll på varorna så jag slipper vrida och vända på den!”

/Yuki

Tord says:

När man sitter i kassan så lär man sig ju till slut vart streckkoderna sitter eller så vet man hur man ska vridra en förpackning på ett snabbt sätt för att det ska "pipa till".

Så det blev ju ganska irriterande med kunder som står och letar och letar efter den där streckkoden….så man får sitta och vänta på dem eftersom man redan scannat in varorna före för längesen..

De ska vara duktiga och göra så att det ska gå snabbt men det blir bara motsatt effekt…..så någon gång sa man väl åt dem att "lägg bara upp varorna på bandet du, så fixar jag resten!"

empa says:

om det nu är idiotiskt, hur kommer det sig då att kassörskan alltid hittar den på nolltid?

Pernilla says:

Haha

A man undrar hur vissa klarar sig i livet…..som om det var butiken som tillvärkar förpackningarna..

Susie says:

Ja det är ju verkligen affären som gör förpackningarna och väljer var streckkoden ska sitta, eller hur.

Mikael says:

Kunderna kan vara tacksamma att streckkoden sitter på samma sid jämnt. Den finns alltid att finna på utsidan av förpackningen.

Aki says:

Det är väl en logisk kommentar? Streckkoden sitter ibland på ovansidan, ibland på översidan, ibland framsidan (etiketten/logon), ibland baksidan. Det är idiotiskt. Däremot är det ju inte kassörskans fel.