Smaka på sin egen medicin

Wednesday 13 June 2012
    

Satt i kassan en vacker augustidag när en man, ca 70-80 år, kommer in och handlar lite blandade varor.

Summan slutar på 162 kr och då frågar han om det räcker att han ger mig en hundring. Jag, som hört detta “skämt” oräkneliga gånger, säger inte vad jag tänker, biter ihop, ler och säger:

– Nej tyvärr, det är prutat och klart för 162 kr.

Han börjar gräva i sin plånbok och säger:

-Du är ju helt värdelös!

Jag tappar hakan, tar emot de två hundringarna han ger mig och gör allt för att inte börja gråta. Mycket påhopp kan jag ta från kunder, men inte när de går mot personangrepp. Han säger att han har två kronor till mig och gräver i myntfacket.

När han inte hittar dom och väntar på att få alla mynt av mig istället, ger jag dom till honom med ett leende och säger:

– Du är ju helt värdelös.

Han börjar bli förbannad på min kommentar men kommer snabbt på sig och mumlar någt om att den förtjänade han… packade snabbt ihop sina varor och försvann.

Han väljer aldrig min kassa efter detta.

/annika

L says:

Varför kan kunder glömma hur man ska bete sig mot andra? Vi är ALLA kunder någonstans, så betyder det inte mycket! Jag skulle inte vilja jobba i en sådan plats där chefen tror att det är okej att kunder skäller på personalen

Mia says:

Skin på näsan ska man ha , men man kan inte kalla kunden för värdelös bara för kunden sagt så till en själv
Bara att bita ihop och så kan man ta de med sina kollegor i lunchrummet sen

Sandra says:

Det är klart man kan vara otrevlig tillbaka! Eller i alla fall göra kunder uppmärksamma på att man är en människa även om man jobbar med ett serviceyrke. Folk ska inte bete sig hur som helst, bara bra om fler säger ifrån så fler otrevliga kunder blir tvungna att reflektera över sitt eget beteende.

Mia says:

Som kassör får man höra en del otrevliga saker
Jag blev tex kallad för “jävla fitta” när jag nekade en kille att köpa cigg

Men du kan inte va otrevlig tillbaka oavsett tycker jag.. De kan komma tillbaka till din chef och då blir de inte roligt..
Bara att bita ihop och va lite serviceminded