Svar på tal

Monday 16 March 2009
    

Returen/servicen på en elektronikfirma där kund kommer in med en skrivare och ställer ner den ganska så hårt på bänken och utrycker barskt:

– Den här fungerar inte.
– Okej, vad är det som har hänt?

Kunden sneglar på min kollega och säger sedan till mig:

– Du kanske ska fråga din kollega för du kanske inte är så teknisk. (Behöver jag säga att jag är tjej)
– Eh? Okej men jag kan väl få försöka se om jag kan lista ut vad det är för fel?
– Okej då.

Jag går till våran testbänk och kopplar ihop skrivaren med våran dator och skriver ut en testsida, alltså konstaterar jag att skrivaren fungerar som den ska. Jag kallar till mig kunden och visar att den fungerar fint. Då han utbrister:

– Men? Hur gjorde du det där?
– Jag vet inte, kan inte förklara så bra för jag är inte så teknisk.

hahahahahahahahH

tjejen says:

Haha!
High five!

Jesper says:

haha, klockrent! 😀

Katitzi says:

Heja tjejer friskt humör!

S says:

Ja dessa “gubbar” (jag förmodar att det var en sådan 50+).
Har själv råkat ut för detta fenomen på mitt arbete då tanterna inte vill beställa tex smörgåstårta från killen som jobbar i charken för dom tror inte att han vet vad han pratar om även om det är han som gör dom!

Gealach says:

Underbart!!!

Martina says:

Mycket bra med svar på tal!=)

galin says:

Eva hits it again! Haha, min favoritanekdot! =) Go Evs!!

ellie says:

sen skulle hon sagt ‘men jag kan ju försöka förklara..’ o börjar rabla upp massa tekniska svårigheter/svåra ord oavsett relevans…

Mary says:

#Cecilia – Jojo, visst kan det vara så. Men om man går fram till en servicedesk på en elektronikfirma så kan man nog ana att de som står bakom den har en viss teknisk koll oavsett om man är kille lr tjej.

THeZZaN says:

Skönt svar!
När man jobbar som tjej inom elektronik-branchen får man höra det där jämt och ständigt.

“Jag tror det är bättre att jag pratar med den där mannen” säger de och pekar på praktikanten som varit hos oss i fem minuter.

Vad tror dessa kunder att vi gör där egentligen om vi inte kan något? Står rakt upp och ner och bara ler hela dagarna?

Cecilia says:

Tomas: Vissa bakom service disken är riktiga ägg, på postkontor tex har det hänt att jag fått förklara för personalen hur de ska hantera datorn osv 😛 Rätt skrämmande hur de kan få jobba där när de inte har en ANING om hur något fungerar… 😛

Tomas P says:

mmm, för du stod bakom servicedisken av en anledning… man kan undra vad han trodde.

。◕‿‿◕。 says:

Heja inte så teknisk-tjej!

Yamiko says:

lol 😀