Svenska tidszoner kan vara förvirrande

Tuesday 19 August 2008
    

En kille 20+ med backslick pratandes kraftig Stockholmska kommer in, strosar nonchalant fram till kassan:

Kille: Har ni Aftonbladet?
Kassörska (ger honom ett ex av dagens aftonbladet): Javisst, varsågod.
Kille: Åfan, det är ju dagens!
Kassörsa (något osäker): Jaa, hurså..?
Kille: Javafan, det här är ju så jävla långt ute på landet så man vet ju inte, det kanske är en annan tidszon och det bara finns gårdagens nyheter eller nåt!

NCF says:

Han försökte ju ge bonnläpparna något att skratta åt. Du vet, bjuda på sig själv lite. Sen känns det lite osannolikt att någon med (Övfre) backslick skulle köpa aftonbladet – det är ju en såsseblaska.

Bästa stockholmshatminnet: jobbar i Dals-Långed. Kommer fram två tjejer och småsnackar lite. Frågar var jag kommer ifrån och jag svarar helt sanningsenligt "Stockholm". -"Va!? Men du låter ju inte som en bög!" Det är bland det absolut roligaste någon någonsin har sagt till mig.

c says:

precis! Så fel var det inte 😉 Köper man landsortsupplagan av Dagens Nyheter finns inte alla nyhter som finns i Stockholmsupplagan med. Varför vet jag inte med jag gissar att det beror på pressläggningstider. (Det är allstå samma datum på tidningarna men det ser olika ut)

Tetris says:

Så dum var han faktiskt inte… Morgontidningarna kommer numera med posten och inte med tidningsbud på vissa ställen i landet, vilket innebär att helgens tidningar inte dyker upp förrän på måndagen.

Piddster says:

Oj vad roligt “skämtet” var då? Eller det är en form av humor man bara har i storstaden (internationell humor kanske)?

Ja, dessa enfaldiga människor…

G says:

Men oj vad jag hatar korkade lantisar som lever för att kasta skit på oss som försörjer er via skattsedeln..

..Fattar ni inte att han skämtade ? tror ni att någon på allvar tror att vi har olika tidszoner i landet ? eller att det tar flera dagar för en tidning att nå utkanterna av landet ?

Stolt dryg 08:a says:

Åh vilken skön kille! Jag är exakt likadan! Vi skulle passa bra ihop.

Emma says:

haha gud vad jag ogillar stockholmare (inte alla bara dom korkade vilket iofs är många) och jag har ändå bott i den här stan i mer än halva mitt liv! man kanske skulle flytta!

Mary says:

#Sebbe – precis! Lika sant som att finnar bär kniv, araber hedersmördar och tyskar ockuperar solstolar på playan 😉 all of them!

sebbe says:

stockholmare är inte bättre än americanerna
dom förstår inte att det finns en värld utanför.
Blir så irriterad på sånna människor.

nissen says:

och så blev myten om den dryga stockholmaren bekräftad igen..