Trådlösa sladdar

Friday 1 June 2012
    

Sitter på bredbandssupporten hos en stor internetleverantör och en del roliga samtal blir det, men detta kommer jag minnas länge…

Kunden: Jag har köpt ett sånt här trådlöst routermodem, men det fungerar ju fan inte!
Jag: Jaså? Vi börjar från grunden då, hur lyser lamporna?
Kunden: Det lyser inte alls!
Jag: Har du kopplat in strömkabeln?
Kunden: Vadå kopplat in? Lilla gumman, hörde du inte vad jag sa, det är ju ett TRÅDLÖST modem!
Jag: Jomen det går ju inte på batteri, du måste koppla till strömmen.

Kunden försvinner ett tag för att sätta i strömkabeln.

Kunden: Så där, nu lyser det.
Jag: Du behöver även koppla det till bredbandsuttaget med den andra sladden som medföljde.
Kunden: Men det är ju T R Å D L Ö S T!!!
Jag: Ja, det delar ut internet trådlöst till dina datorer men varken strömmen eller det fasta bredbandet kan hoppa in i modemet av sig självt.
Kunden: Jag vill reklamera den här skiten, det är fanimej falsk marknadsföring att sälja på mig ett trådlöst modem som behöver ha TVÅ kablar inkopplade!

Håller mig för skratt och förklarar lugnt för kunden att detta är vad trådlöst innebär då det gäller fast bredband och att de flesta av våra kunder vet det och skulle känna sig idiotförklarade om vi alltid påpekade att modemet behövde ström.

Cred: Carro

Jag är på kundens sida. Det är inte trådlöst om det finns kablar inkopplade.

Craxyknas says:

Du och kunden är nog de enda i så fall.

intealltid says:

Haha, även jag har väldigt svårt att se att kunden kan ha rätt i det här… Bristande teknikkunnande/-förstående är inte samma sak som rätt.

 @intealltid Men det handlar inte om bristande teknikkunnande, det handlar om konstig marknadsföring. Kunden har köpt en trådlös apparat från en stor konsumentinriktad bredbandsleverantör. En sådan leverantör bör kanske inte marknadsföra något som “trådlöst” om det sitter två kablar i den.Kunden kan mycket väl ha valt denna “trådlösa” apparat för att han tycker det är svårt att dra kablarna snyggt. Jag har själv behövt dra en kabel genom halva lägenheten för att kunna placera min utrustning. Ser man då ett “trådlöst” alternativ är det klart att man blir sugen på att slippa kabeldragningen!Om kunden trodde att han köpte utrustning helt utan kablar tycker jag därför att han har rätt. Först EFTER köpet får han reda på att han måste koppla in TVÅ kablar (DUBBELT så många som en trådbunden telefon!). Om han inte vill det ska han såklart få häva köpet.
 
Vilka andra saker med kabel kan marknadsföras som trådlösa? Trådlösa bordslampor med sladd? En trådlös dusch som bara behöver en slang? En trådlös mus med USB-sladd? En trådlös borrmaskin som bara behöver kopplas in i ett eluttag?

thorkun says:

ehm…. jag förstår inte problemet, han har köpt en router så han ska kunna få sitt internet trådlöst, det betyder inte att själva apparaten som gör detta också ska vara trådlös. Stor j-a skillnad.

intealltid says:

Men… en borrmaskin är inte heller trådlös, även om den ser ut som det när man tar ur den ur laddaren – som alltid är i högsta grad sladdansluten på något vis…