Vad som står på kvittot? Det kvittar!

Wednesday 7 July 2010
    

Jobbar i en mindre matbutik (Coop) och en måndagsförmiddag så kom en kund (tjej 20-25) in med ett paket korvbröd som hon ville reklamera för att det var mögligt.

Hon lämnar över kvittot. På det står det mycket riktigt att hon köpt ett paket korvbröd. Efter några sekunder ser jag på kvittot att de är inhandlade på en ICA Supermarket som ligger i ett köpcenter inte långt från min butik. Jag påpekar detta för henne, varpå hon svarar att hon trodde att det skulle funka att reklamera i någon annan butik.

Jag påpekar ännu en gång att detta är Coop och att korvbrödet är köpt hos ICA.

 Kunden: Jaha, så det är som enskilda butiker ändå? För på 7-Eleven går det att reklamera i en annan 7-Eleven än den man handlat i.

Hon tackar för sig och går iväg.

/Joel

daniel elofson says:

Begreppet vanligt missförstånd är bara en finare omskrivning av kollektiv idioti.

annis says:

OJ, vilka idioter det finns!

På "mitt" apotek (dvs mitt jobb) var det en person som ville göra ett återköp på en listerine. Den behövdes inte längre, eftersom tandläkaren hade sagt att hennes tandköttsinfektion var bättre.

Ergo skulle hon ha pengarna tillbaka. Utan kvitto, och samma vara säljs i varenda matbutik. När vi nekade henne ett återköp fräste hon: "nu ser jag att du inte tror mig!?" och "vad ska jag göra nu? Ska jag spola ner det i toaletten?" Som att det var en katastrof att ha listerine hemma eller använda det i alla fall. Eller vad sägs om att ge bort den? Obegripligt!

Joel says:

Jag tror att den enkla förklaringen till att många blandar ihop ICA och Coop, är nog att många växelvist handlar hos båda kedjorna. Detsamma gäller även andra brancher. Om man inte har en ICA precis i närheten där man bor är det oftast en Coop eller vice versa. Sen är det faktumet att många kedjor har samma ägare, som t ex Pressbyrån och 7-Eleven (Rejtan) eller Willys och Hemköp (Axfood),ytterligare en sak som förvirrar det ännu mer för folk. Vem vet, en dag kommer väl Coop och ICA gå ihop….

Linda says:

Jag har alltid trott att H:M och Lindex är samma… Går alltid tillbaka till H:M när jag vill returnera något som är köpt på Kappahl… För de är väl också samma??!

Tycker de har dålig service dock – man får aldrig lämna tillbaka om man har köpt fel. Vaddå öppet köp????!

Språkpolisen says:

Har du alltid trott att Coop och Ica är samma?

Hjälp…..

jkghjkg says:

jag har också alltid trott att coop och ica är samma… så det missförståndet måste det ju finnas en anledning till att folk har…

M says:

Hm. Har jobbat på 7-Eleven och då var det inte alls okej att köra återköp om man köpt den i en annan 7-Eleven.

Yuki says:

lite som snubben som insisterade på att lämna tillbaka sin kyl och frys till oss. Han hade ju köpt den hos oss, hade kvitto och allt, att han stod i en livsmedelsbutik sket han i. Kunder, vad skulle vi vara utan dem? 😀

Magda says:

Skrämmande hur obildade människor kan vara…