Ansvaret

Friday 24 April 2009
    

Klockan är just innan stängning på mitt förra jobb i en second hand butik och en tjej i 18-årsåldern kommer in och köper några kjolar och ser väldigt nöjd ut. Hon betalar och går ut, jag låser dörren och börjar slå ut kassan.

Det dröjer inte många minuter innan jag har en förbaskat sur kvinna i telefonen som är stormtokig över att jag låtit hennes dotter handla kläder. Dottern har faktiskt ätstörningar och har blivit lämnad ensam hemma under helgen, och nu har hon handlat upp alla sina matpengar!

Jag hade alltså bidragit till hennes ätstörning och fått henne att må så mycket sämre, hur KUNDE jag sälja kläder till henne?

Hon hann även predika om hur okänslig och dumma vi ungdomar är, berätta sin livshistoria och berätta hur hemsk dotterns ätstörning är och huuur tragiskt det var att jag sålde kläder till en ung tjej med ätstörningar.

Så kan det gå!

Trippelmamman says:

Hon mamman nu var beskymrad över dotterns ätstörningen så hade ju hon inte lämnat pengar till henne. Hon borde ju räknat ut själv att pengarna skulle gå till annat.

Martina says:

Vad var det för jävla morsa som ringde? Kan inte ha vart plogat ända fram där inte. Kanske kändes skönt för henne att ha nån att beskylla dotterns beteende på..

Cecilia says:

Jag skulle kunna tänka mig att ätstörningarna kommer ifråg att ha en så vidrig mamma 😛

Strömberg says:

Det är ju rätt lätt att gissa… Om det är tatuerat i pannan.

Erica says:

Ja, det är ju otroligt lätt att se på någon om de har en ätstörning eller ej och det är precis lika lätt att se på en kund att hon inte får handla kläder p.g.a. sin ätstörning och att pengarna skulle gå till mat.

Märktes sarkasmen? ;-P

Mary says:

Hon sa inget om hur hemsk hon själv var som lät sin dotter vara ensam hemma en hel helg?

ellie says:

ja du får skärpa dig till nästa gång! sånt ska ju vi som jobbar i butik veta om varje kund! (hur många hundra det än må vara) å så får vi ju faktiskt inte sälja kläder som vi vet är för små för kunden, eller fel färg, eller fel modell, eller sånt som vi vet bara kommer bli hängandes i garderoben, eller om vi vet att de kommer att ramla o slå upp hål i byxorna om 5 månader, eller om pengarna är till för annat eller……osv