Barnvakt

Monday 3 November 2008
    

Jag står vid kassan och galgar lite kläder. Plötsligt dyker, vad jag kan tänka mig är, en mormor eller farmor upp med sitt barnbarn. Hon hälsar på mig och säger:

– Kan du larma henne här? och pekar på sitt barnbarn
– Eh, ursäkta?
– Jo, jag sa kan du larma henne? Hon rymmer så lätt och då är det ju smidigt om det piper när hon springer ut.

Efter vad jag lärt mig så har kunden alltid rätt så jag sätter ett larm i flickans jackficka. Tycker ganska länge att det hela är väldigt komiskt men inser sedan hur inskränkt hela situationen var. Måste man larma sitt barn för att man själv är så upptagen med att kolla på kläder så förstår jag faktiskt att kunden inte alltid har alla hästar i stallet, så att säga.

Jörgen says:

Kan bara hålla med Ullrika och tillägga som kommentar till Diana:Varför ska man prompt ha med sig sitt uttråkade barn när man går och shoppar – oftast i många timmar? Tror ni på allvar att barnen är roade av detta?

ullrika says:

jag är lite kluven. jo, smart tant. men. jag håller med. en butik är ingen lekplats eller allmänt område där det är okej att bete sig hur som helst. om hon inte har koll på att tjejen ger sig ur butiken, hur vet hon då att hon inte ställer till bus eller annat. så, jag håller med inläggsförfattaren.

ps. jag är själv förälder men blir nästan varje dag förfasad över de friheter många föräldrar tar sig. med risk för lynchning säger jag: har du inte koll på ditt barn, låt bli att ta det med dig in i affären.

Diana says:

Faktum är att barn är mästare på att försvinna otroligt snabbt. Man behöver inte vara onormalt ansvarslös eller vimsig för att inse att ungen har sprungit iväg på nolltid. Barnen tycker dessutom mer om att springa runt i affären än att stå snällt vid provrummet. Så länge de är kvar är det ju helt inne i den är det oke – så, smart tant!

Anna says:

Och när de sendan skulle gå då? Blir de misstänkta för stöld då? Av kläder eller av barn?

Kimberly says:

Måste man larma sitt barn för att man själv är så upptagen med att kolla på kläder så förstår jag faktiskt att kunden inte alltid har alla hästar i stallet, så att säga.

Men i början lär det ju som det var hennes barnbarn. Hon kanske tyckte att hon jagat tillräckligt med barn när hennes barn växte upp och tänkte att den moderna tekniken kunde avlasta henne lite?

Lotta says:

Borde finnas barnlarm i alla slags affärer! Så kunderna kan shoppa mer än se till barnen…

Erica says:

Hi hi! Jag tycker att det var en ganska rolig idé av henne. 😛 Snyggt jobbat av dig som visade att “kunden har rätt” också. =)

Åsa says:

….så SMART!!!!!!!!!!! Vad glad jag blir över en så tillmötesgående personal.

/j says:

Helt underbart 😉 Detta system borde införas i alla affärer.

blech says:

Hah. Fyndigt!