Brand Schmand, jag vill ha min kudde!

Tuesday 16 September 2008
    

En tröttsam arbetsdag på Jysk piggades upp av att brandlarmet gick. Vi (personalen) utrymde butiken genom huvudentrén och gick själva ut på baksidan. Efter en stund kom brandbilen körande mot framsidan och efter ytterligare någon minut så kom brandchefen ut till oss genom bakdörren och sa “Det är lugnt. Vi kan inte hitta någon brand eller rök, ska stänga av larmet strax. Förresten följde tydligen en liten dam in efter mig när jag sprang in i butiken. Ni kanske skulle se vad hon vill.

Mycket riktigt. En ganska upprörd dam stod och väntade vid kassan och tillkännagav att hon ville betala en prydnadskudde. Vi försökte förklara för henne att hon inte kunde komma in i butiken när brandlarmet går, det kan ju vara livsfarligt, men jäklar vad hon envisades.

Tord says:

Har varit med om att larmet gick och att folk mest gick runt och höll för öronen och såg besvärade ut…och tyckte vi skulle stänga av "oljudet"!Fick förklara att det var, som de borde förstå, brandlarmet som gick och att de borde lämna lokalen för säkerhets skull. Vilket de såg måttligt intresserade av att göra. Våran butik är iofs rätt liten och de ligger en större mataffär bredvid, så det var ju förmodligen något därifrån som utlöst larmet. Men man borde ju ändå ta larmet på större allvar tycker man!

sebbe says:

hehe samma när här var brand i Landskrona
på Åhlens. Hela stället bran ner men
det var många kunder som vägra gå ut
: dom var ju där och handla!!

hello!!!!