Den enkla lösningen

Wednesday 8 October 2008
    

Jag jobbar på en kundtjänst på ett företag som reparerar elektronikprylar. En äldre herre ringer in:

– Eh, hmm, hej. Jag har ett problem med min CD-spelare. Eller den är egentligen inte trasig, den uppför sig konstigt.
– Hur då menar ni? frågar jag medan jag undrar för mig själv hur en spelare kan uppföra sig konstigt.
– Jo förstår lilla damen, varje kväll klockan 20.00 brummar den! Den brummar till och med när den inte ens har någon ström! Kan jag få prata med en tekniker om mitt lilla problem?

Jag börjar känna att det kanske inte är en tekniker som han ska prata med utan kanske en hjärndoktor istället men håller detta för mig själv och erbjuder att jag kan ringa upp honom efter att jag själv har pratat med en tekniker. Detta funkar fint för kunden.

Några timmar senare ringer kunden tillbaka (innan jag har hunnit kontakta min tekniker) och låter aningen generad:

– Eh, hmm, jo jag ringer om min CD-spelare som uppför sig lite konstigt.
– Ja, hejsan, det var mig du pratade med i förmiddags, jag har tyvärr inte hunnit tala med teknikern ännu.
– Det är ingen fara lilla du, jag har upptäckt vart problemet är. Det är nämligen så att spelaren står på en byrå och i översta lådan ligger det en mobiltelefon som jag hade glömt bort och den står inställd på alarm varje kväll klockan 20.00. Så knasigt det kan bli!

DC says:

Själv knackade jag en gång på hos grannen och försökte gemensamt komma fram till vad i hela fridens namn som brummade i väggen, innan jag insåg att en vuxenleksak slagits på av en slump när lådan den låg i fått en puff… Ridå!

lillavild says:

se där ja 😀 det hade nog inte den där teknikern lyckats komma fram till!

sessan says:

Det där låter som någonting som jag lika gärna skulle kunna ha gjort …