Den gröna trenden

Friday 18 December 2009
    

Vecka 29 är här i Visby känd som Stockholmsveckan. Man vill ju inte ha några förutfattade meningar, men jag brukar träffa på en hel del märkliga typer under denna vecka. En dag förra sommaren då jag jobbade i butiken kom det in tre stycken tjejer som ville beställa mackor och latte. De verkade vara allmänt tröga, men jag försökte i alla fall föreslå lite olika mackor.

Tjejen: Men alltså jag är vegetarian så du kan väl göra en vegetarisk macka? Fast jag vill ha skinka på!
Jag: Eh, är du säker på att du vill ha skinka på?
Tjejen: Vad är det du inte fattar? Jag vill ha en vegetarisk macka med skinka på!
Jag: Javisst, inga problem…

Jag börjar göra en skinkmacka med grönsaker. När de går ut genom dörren hör jag tjejen säga till sina kompisar: “Var min beställning så svår eller finns det inga vegetarianer på Gotland eller?” Vi skrattade länge och gott…

Jarneaan says:

Jag måste hålla med Carro i den här frågan. Klart tjejen skämtade, det är samma sorts skämt som killen som kom in på McDonnalds och beställde en Cheeseburgare utan ost. ^^

Sulla says:

Carro: men vaddå? Det var ju inget roligt driv. Det var ju skittråkigt. Låter ju precis som något såntdär sönderblekt mähä skulle kunna få ur sig.

Carro says:

Roligt att det gått ett halvår och du inte förstår att dom drev med dig…

Linda says:

Underbart! Det bevisar ju för oss "vanliga" stockholmare vilka puckon det är som visar sitt fula tryne under Stockholmsveckan.Men visst, som Linn redan konstaterat är det verkligen trist när man själv vill besöka denna underbara ö och dessa pulver förstört för oss andra…

Linn says:

Stureplansbratsen som kommer till gotland på stockholmsveckan förstör alla andra stockholmares chans att träffa trevliga gotlänningar! Nuförtiden kan man inte ens säga hej jag heter innan man får en sne blick och en handflata bara för att man pratar stockholmska. Inte kul när man är där varje sommar. Usch! Hatar stockholmsveckan!!

mochride says:

Verkar som att nån missuppfattat det här med att vara vegetarian…

Aki says:

Som vegetarian själv har jag hört många varianter – de som äter fisk, kyckling, skaldjur, till och med lamm, men vad fan…?