Det var bättre förr

Friday 8 October 2010
    

Jag arbetar i en coopforum butik och när detta hände så höll vi på att flytta runt en del varor då vi bygger om på vissa avdelningar. En dag när jag var på lagret hörde jag en äldre man  ropa.

Mannen: Hallå!?
Jag går dit för att se vad han och hans fru vill.
Mannen: Vart ligger messmöret någonstans?
Jag: Ja, följ med mig här så ska jag visa.
Mannen: Ni bara flyttar om här hela tiden.

Jag skrattar till lite och håller med om att det kan vara svårt att hitta. Jag visar dem glatt var messmöret finns, men de ser inte särskilt nöjda ut.

Mannen: Varför ligger det här, det har alltid legat där borta?!
Jag: Vi håller på och flyttar om så de står här tills vidare.
Kvinnan: Hur länge ska det stå där då?
Jag: Till vi är klara med “möbleringen” av avdelningen.
Kvinnan: Jag ska säga dig en sak. Jag vet att detta inte är ditt fel nu. Men varför flyttar ni hela tiden, man undrar ju vad cheferna tänker på egentligen?!
Jag: Ja, jag vet tyvärr inte vad dem bestämmer och så för..
Kvinnan (avbryter mig): För jag kan säga en sak, vi HATAR coop för att ni håller på och flyttar runt såhär, man hittar ju ingenting.
Jag: Vi flyttar om och byter platser så att det ska gynna er kunder så att ni ska kunna hitta bättre i slutändan.
Kvinnan: Du det tror jag fan inte på ska jag säga dig.

Vi det laget fick jag nog och gick därifrån, då vänder sig gubben om och säger: “Sådär uppför man sig inte!” Jag blev så trött så att jag svarade “Jag tycker inte att ni uppför er så bra ni heller!”

Andra kunder går snällt och letar efter varorna de vill ha och nästan skäms över att fråga, men inte dessa gamlingarna. Suck.

/matildai

Frida says:

Tycker du gjorde helt rätt. Finns ingen anledning att tåla vad som helst. Skulle en arbetsgivare kräva att man står och tar emot sånt så får det vara.

Karin says:

ja för det är ju personalens främsta uppgift..å förklara strategin i placeringen av varorna.."guidad rundtur".. " å här förstår du lille tanten har vi ställt den dyra kycklingen så den syns bättre än den billiga så vi ska tjäna pengar på dej" å här i slutet av butiken står godiset för att locka till spontanköp i kassakön..välkommen åter din lurade idiot.."

Martin says:

Du behöver ju inte ljuga kunden rätt upp i ansiktet och säga att butiken möblerar om för att gynna kunderna när alla vet att ommöbleringar sker för att kunderna ska gå fel och köpa sånt dom annars inte skulle köpa…

Tord says:

Kan inte vara kul att jobba i den coop-butiken när det görs om….mest gamlingar som handlar där och av dem får man minsann höra om det är nåt fel!!

"Det var bättre förr! Varför flyttade de bolaget föresten? Vansinne!"

De bara går runt och gnäller och gnäller….kan gå runt och handla i flera timmar, men när de väl kommer till kassan och får stå i kö i någon minut för länge, då är det dags att börja sucka och klaga igen!

Som tur är det så finns det gulliga och förstående äldre människor också.

Yuki says:

been there, done that så att säga. Visst ska man ge bästa möjliga service till kunder men vi behöver inte tåla vad som helst. vill kunden ha respekt så får de faktiskt ta och vissa lite också.

Språkpolisen says:

…vad DE bestämmer…

BS says:

haha, mycket måste man stå ut med verkar det som..

Fredrik says:

Jobbar själv inom service, och visst är det väl i sig lite oförskämt, men när man har förklarat varför något är som det är både en och två gånger, men ändå ska folk klaga mest för klagandes skull, ja då blir man less

Så som sagt, lite oförskämt

Hade jag gjort samma? Jajamän…

Karin says:

håller fullständigt med..när man förklarat läget både en och två gånger å dom fortsätter så kan dom bara ha de så jävla bra..man behöver fan inte tåla vad somhelst bara för man jobbar i butik..finns ngt som heter vanligt folkvett som en del kunder inte verkar äga för fem öre…

Hugo says:

Maria:

Har kunden uttryckligen sagt att hon hatar min arbetsplats för nåt jag inte kan göra nåt åt, hon vet det och ändå är hon oförskämd mot mig, så skulle nog vem som helst ge upp och gå där ifrån.

Erica says:

Jag tror endast att personalen flyttar runt saker i butikerna för att de tycker att det är roligt… ;-P

Eller inte…

kurt says:

jag jobbar själv i service-branschen och jag tycker det var precis så hon skulle uppföra sig mot kunden.

Om man har klagomål så är det väl klart att man ska framföra dem men inte ska man vara otrevlig för det, fy skäms på gubben! Han fick sitt svar och det får han helt enkelt acceptera, jag tror inte hela affären byter tillbaka bara för han vill det så.

Ok om de fått klagomål från ALLA kunder….

Joakim says:

Det du föreslår är en ganska skruvad definition av kundservice, Maria. Man anstränger sig för att stå till tjänst när kunder kommer in och vill ha service. Men man är inte deras slagpåse när de bara vill gnälla.

Maria says:

Tycker du va lite ofärskämd

Tycker att du som representerar din butik måste lyssna på kunderna

Ja dom var också det men det är en del av arbetet…

Vissa kunder behöver bara gnälla av sig så är dom nöjda sen..

Du borde bara ha lyssnat klart

Det handlar om kundservice

Joakim says:

Det må jag säga att detta var den sortens inlägg som siten känns byggd för från första början.

Elin Engström says:

Så är det hos oss också!