Du ska (teoretiskt) betala mina (teoretiska) böter!

Monday 15 September 2008
    

En dams sköljmedel läcker ganska frikostigt och hela kassabandet fylls av sköljmedel. Naturligtvis springer jag och hämtar papper och rengöringsmedel och börjar torka.

Damen ifråga står stilla med armarna i kors och tänker på annat, ibland räcker hon mig någon av sina varor som jag tydligen ska torka av åt henne. En man i kön muttrar för sig själv och säger högt:

– Ring på en städare!
– Vi har tyvärr ingen städare här just nu.
– Ditt jobb är att sitta i kassan, städare ska städa.
– Ring städarna!
– Min kassa är mitt ansvar, det är jag som städar den. Det finns ingen städare som städar kassorna.
– Jaså, då ska du få betala mina parrkipöter!
– Nu är det så att det är inte mitt fel att det runnit ut sköljmedel på bandet. Om jag låter det vara så blir alla era varor kladdiga, så jag kan tyvärr inte gå och sätta mig förrän jag torkat upp det! Det är som sagt inte mitt fel att det tillverkas otäta flaskor sköljmedel, så det är inte mig du ska skälla ut!

Mannen fortsätter muttra, damen börjar hjälpa till att torka upp och allt återgår till det vanliga. Efter en stund kommer dock tanken upp i huvudet: Hur fan ska han få parrkipöter när parkeringen är gratis?

Björn says:

Parkerar man på en handikapplats utan en fin liten skylt i rutan så får man saftiga böter fast det är gratis i övrigt…

Krastavac says:

Hahaha. Herregud, hur tänkte han.
Dessutom: skulle det gått fortade om man fått vänta på en städare?

Kurt Westbom says:

Heter det inte perkeringsböter?

Therese says:

Åh vad jag kommer ihåg det där med sköljmedel (är sommarjobbskassör), det skedde ofta! Men jag tror nog inte det är förpackningarna det är fel på utan kunderna som provdoftar och sedan inte skruvar på dem rätt i gängorna!

sebbe says:

sen är det ju inte heller ditt
fel att han parkerat på fel ställe