Egna öppettider

Wednesday 25 March 2009
    

Jag jobbade i en liten butik och när klockan var cirka tio minuter efter stängningsdags kommer en kund in och började plocka till sig varor samtidigt som han konstaterade att:

– Det är bra att komma vid den här tiden eftersom det inte är så mycket folk då.

Vad svarar man? Vi hade inte låst dörren eftersom vi skulle bära ut lite sopor och dylikt. Butiken var liten och hade bara en ingångsdörr så i viss mån fick vi väl skylla oss själva.

Kunden fick handla sin mjölk och vi fick oss ett gott skratt.

/Lasej

Strömberg says:

Jag har svårt för alla män i butiken. De är jobbiga… Alla kvinnor är okej, men männen är så sjukt jobbiga…

Singhpiraterna: Ja det är ett välkänt faktum att läsförståelsen är tämligen bristfällig i dagens Sverige. Men jobba vidare på det du så ska du se att det löser sig så småningom för dig. Annars får du väl sätta dig i skolbänken igen. Lycka till med det.

Ingen främlingsfientlighet, din PK-mupp. Bara fakta. Invandrare som väsnas hel enkelt, eller just det ja. Glömde att du hade lite problem med läsförståelse. Sorry. Kämpa på som sagt.

/j says:

Anställda i affär klagar många gånger på att de inte får betalt för övertid, jag undrar varför? Nu vet jag inte hur Handels k-avtal ser ut men alla k-avtal jag har sett ger betalt för övertid. I visa fall utgår ingen övertidsersättning men då ingår denna ersättning i grundlönen.

Singhpiraterna says:

Die Hard Cynic: Jag förstår inte alls vad du menar. Har alla invandrare föräldrar som tar hand om dem och passar dem så de inte gör något olydigt? Eller menar du att det var barn? Varför skriver du då inte att det var barn, är inte det mer relevant än att de var invandrare? Eller vill du bara sprida någon slags allmän främlingsfientlighet?

FAAAAAAAAAAAN vilket kul inlägg jag bajsar på mig

Känner igen fenomenet mycket väl efter att ha varit i butik flera somrar.

Värst hos oss var kopplet med invandrare, som alltid drog in och förde ett väsen utan dess like i butiken, genom sin blotta närvaro 2 minuter innan stängning.

De är så sluga med att de smiter in när siste kund går ut, eftersom dörren står på endast utgång. Till slut fick en av arbetarna stå i dörrhålet och mota ut dom oförstående små liven. Och var deras föräldrar höll hus veti gudarna. Uppfostran?

Uffe says:

Och fick betalt när slöa kunder var där.. Snäll chef 🙂

Cecilia says:

Been there done that.

Uffe says:

Cecilia.. du jobbar inte i butik gissar jag?

Cecilia says:

Jadu Uffe, jag skulle då aldrig jobba över obetalt, en påbörjad halvtimme = lön.

Uffe says:

Jesper, det är väl ändå inte så att man har annat att göra efter stängningsdags än att vänta på att kunderna ska dra benen efter sig. Räkna av kassan tex. som man ska göra den lilla stunden man har på sig efter butiken stängt och ens arbetsdag är slut. Men eftersom kunden är kvar, så går det ju inte att göra det.. Moment 22.. Hur skulle du gjort? Jobbat 20-30 min övertid (oftast obetald) varje dag för att kunderna inte kan vara i tid??

Jesper says:

Möjligen kan man påpeka att butiken har stängt men att kunden gärna får handla lite snabbt om den behöver något.

För att låta kunden handla om man endå är kvar efter stängningsdags ger god marknadsföring!

- says:

jaha. vad rolgit

Cecilia says:

Förmodligen hade inte kunden koll på öppettiderna 😛

Stellan says:

Där jag växte upp fanns en liten lanthandel dit mina grannar brukade åka och handla varje fredag. De anlände lite före stängningsdags och var ofta kvar uppemot en halvtimme efter. De tyckte det var jättekäckt, och hävdade bestämt att de som ägde butiken tyckte att det “bara var trevligt.”