Hör knappast till saken i det här fallet; men förr i tiden (åtminstone in på 80-talet) så var det vanligt att butikerna använde beteckningarna "köttfärs" och "blandfärs" för att beteckna olika blandningar av nöt- och fläskfärs. Blandfärsen hade en högre halt fläsk än köttfärse om jag minns rätt. (Minns inte exakt vilka halter det var, men det går nog att hitta i någon gammal hemkunskapsbok.) Dessa beteckningar verkar ha försvunnit helt på senare år, i alla fall i vanliga livsmedelsbutiker.
Men det är förstås inte anledningen till nutida barns missförstånd.
Hör knappast till saken i det här fallet; men förr i tiden (åtminstone in på 80-talet) så var det vanligt att butikerna använde beteckningarna "köttfärs" och "blandfärs" för att beteckna olika blandningar av nöt- och fläskfärs. Blandfärsen hade en högre halt fläsk än köttfärse om jag minns rätt. (Minns inte exakt vilka halter det var, men det går nog att hitta i någon gammal hemkunskapsbok.) Dessa beteckningar verkar ha försvunnit helt på senare år, i alla fall i vanliga livsmedelsbutiker.
Men det är förstås inte anledningen till nutida barns missförstånd.
Samma sak har hänt mig, fast det var en kille runt tio år då.