Flextid?

Wednesday 14 January 2009
    

Klockan är några minuter över stängning. Mina arbetskollegor har precis stängt våra två kassor och då ringer telefonen. Jag svarar och i luren hör jag en andfådd och stressad kvinna:

Kund: Hej! Jo jag är vid tunnelbaneuppgången nu (samtidigt hörs tunnelbanetågets utrop “nästa station…”) och jag tänkte kila in och hämta mina glasögon!
Jag: Jaha, nej tyvärr. Vi har precis stängt butiken och stängt av kassorna så du får komma och hämta dem imorgon bitti.
Kund: Men… MEN! Jag ska faktiskt resa bort imorgon! Hur svårt kan det vara att vänta några minuter på mig?!
Jag: Nä, men vi har stängt kassorna och vi kan inte öppna dem igen förrän imorgon.
Kund: Jag KAN INTE imorgon!
Jag: Men vi har STÄNGT nu. Tyvärr!
Kund: (svär och lägger på luren)

Tobias says:

Det låter på dom flesta här som om butiker bör ha öppet 24 timmar om dygnet. Det är helt idiotiskt. Står det på dörrarna att butiken stänger kl. 16:00 så ska ju folk vara ute kl. 16:00 med. Hur svårt kan det vara att förstå?

Annis says:

"de som inte kan bjuda på en kvart har valt fel yrke", och jada jada jada…Vet ni vad ni pratar om?

Jag har varit med om kunder som kommer 1 minut innsn stängningdags och sen ska kolla på precis allt och fråga om ALLT.

I slutändan blir vi alla 10-15 minuter försenade vilket vi inte får nåt för utom en helvetisk stress.

Om man som jag dessutom tågpendlar mellan två städer (utanför sthlm folks!) så är minuterna viktiga!

En sen eftersläntrarkund gjorde att jag missade tåget hem, fick vänta 45 minuter extra på nästa tåg (delvis tur eftersom tågen ibland bara går varannan timme)och när jag kom till hemstationen hade sista bussen gått så jag fick gå hem. i 40 minuter.

Total försening för mig: ca 1½ timme. Tycker ni, på fullaste allvar, att det är sånt man ska "räkna med" i ett serviceyrke? Ät sk-t i så fall.

Dissat says:

"Den som får ett finger tar ofta hela armen" – gammalt ordspråk.Ringer det en klocka hos någon? ^^Anna sa det bra tycker jag. Man kan ge kunden en tidsfrist på t.ex en kvart.Klarar h*n det, så fixar det sig. Annars är det bara att gå hem och må väl.

Hoola Bandoola says:

Kanske skulle man gett fan i att svara i telefon, om man ändå var på väg hemåt? Det hade ju sparat en massa frustration för båda parterna…

Erika says:

Man kan INTE komma in efter stängning. Det fattar alla som jobbar eller jobbat i butik. Det är ju som att ringa SJ och kräva att de håller tåget för att man är sen..

Sören says:

“Är det stängt så är det stängt…” yada yada yada. Ni som jobbar i servicebranschen och håller er med dom där fyrkantiga kommentarerna, känner ni till ordet flexibilitet? Det får va hur det vill med krångelmomentet i att öppna upp kassor och släppa in eftersläntrare i butiken – att göra sig omaket att posta ett sånt här inlägg som om det vore ett fullständigt skamlöst beteende hos kunden säger ju det mesta…

@m_dahl says:

Så om jag förstår dig rätt Sören så menar du att stängningstider inom serviceyrken hellre kan tituleras "Rekommenderade tider att handla innan, men om du inte hinner så funkar det ändå"?

Vilka andra branscher (eller vilka i samhället överhuvudtaget) använder sig av denna verklighetsfrånvända idé?
My recent post Svenska filmaffischer 1

T says:

Men för helvete, ni kan ju inte diskutera om potentiella situationer, om den som återgivit historien säger att det är så här det gick till, kan ni ju för fan inte säga “ja, men SÅ HÄR var det säkert”, då behövs ju inte den här sidan, ni kan sitta och diskutera imaginära situationer istället.

johanna says:

“Kunden borde ha…” Har de som skrivit de flesta kommentarer här inte fått någon utbildning i kundservice? Nej, tydligen inte. Vi kan inte ändra kundens (eller någon annan människas) beteende. Vi kan bara kontrollera vårt eget. Har man den inställningen att man inte gör något extra för att man inte får extra lön, så är man definitivt i fel yrke. Det finns alldeles för många av er i servicebranschen, och det är inte bara i Sverige vet jag av egen erfarenhet. Tänk istället på vad du får: Tacksamhet, leenden, en varm känsla av att du hjälpt en människa i desperat behov! Det kommer att göra DIG till en lyckligare person. Och sen kanske du blir befordrad, när din chef ser hur glada kunderna blir. Det är väl lön för mödan!

Dan says:

Ett: Det är butikens personal som återgivit detta samtal såsom dom upplevde det hela.
Hade vi “Avlyssnat” telefonen själva kanske det hade låtit annorlunda.

“Jag är SNART vid…” istället för “Jag ÄR Vid…”

Två: Håller med om att kunden ringde för sent… skulle ringt en stund INNAN stängning.

Tre: Håller med om att någon i personalen kunde stannat i fem, kanske tio minuter och väntat på kunden, om hon inte kommit då så går man hem…

cina says:

Varför kan inte kunder vara trevlig mot oss butikspersonal när vi alltid möter upp kundet med ett smile och hej…Det kostar inte mycket för en kund och säga hej.

Anna says:

Utgår ifrån mig själv, som har haft butik en gång i tiden.

Kunden ljuger ju uppenbarligen, så hon börjar ju inte bra. (Förutom att hon ringer efter stängning. Hade dom varit smarta så hade dom låtit bli att svara :D)

Menmen! Service framför allt!

Så här hade jag gjort:

Sagt åt henne att OM hon är på plats INOM fem minuter med kontant betalning (eftersom man inte kan dra kort efter man stängt kassan)så kommer jag att finnas på plats och hjälpa henne.
MEN, jag vet att kunden kommer inte kunna göra det till nästan 100%. Skulle det hända att hon gör det så får jag stå mitt kast. Och skulle hon hinna så slår man in pengarna morgonen därpå. Men man får inte glömma att skriva ett kvitto till henne på dagens datum.
Med andra ord så erbjuder jag service, som kunden visserligen inte kan utnyttja, men jag har erbjudit service above and beyond 😉

Tadaaa!

Bella says:

Bra service är att vara trevlig och tillmötesgående, hjälpa kunden med frågor och diverse saker. INOM öppettiderna.
God service är inte att arbeta obetald övertid, öppna butiken igen efter stängning, strula med kassor, få problem med dagsavslut och allt annat som det kan innebära. Den chef som kräver det av sin personal måste vara dum i huvudet.

Undrar var ni som tycker det är en självklarhet att de skulle öppnat igen själva jobbar? Skulle ni vilja gå igenom en massa extra strul, obetald övertid och så vidare bara att en ljugande kund/klient/whatever KRÄVER det?

TimK says:

Du menar alltså på fullt allvar att i yttersta längden ska alla butiker och deras personal vara beredda att hålla öppet hur länge som helst om en kund kräver det? Skitsnack.

Någonstans måste man ju dra gränsen för när butiken har öppet. Och gränsen går vid stängningstiden. Faktiskt.

Anna says:

Jo, det är ju faktiskt just det som avgör om en butik gör bra service eller inte?

TimK says:

Man kan visst öppna kassorna. Även om man har nollställt dem, då nollar man dem bara en gång till efteråt, hur enkelt som helst.

Det är alltid lika kul med folk som är beredda att uttala sig utan säker kunskap i ämnet i fråga. Hur vet du Anna vad den aktuella butiken har för kassasystem? Enligt andra uppgifter här i tråden finns det faktiskt system som inte kan startas upp igen när de väl stängts för dagen.

Ska man resa bort dagen efter – och nej, det är INTE alltid så enkelt som “se till att vara i tid”, särskilt inte i Sthlm där pendeltågen kraschar hela jävla tiden.

Jaha. Som andra har sagt i tråden är det så, att om det är så oerhört viktigt att man får tag i sina glasögon just den dagen, så rimligtvis hör man av sig lite tidigare till butiken och ber dem vänta på en. I det läget vore det faktiskt lite dåligt av butikspersonalen om de var ovilliga att vänta en stund över, bara en gång. Men att ringa efter stängningsdags — ja, då kan man inte förvänta sig särskilt mycket. Faktiskt.

Anna says:

Många som har glasögon är beroende av dem. Ska man resa bort dagen efter – och nej, det är INTE alltid så enkelt som “se till att vara i tid”, särskilt inte i Sthlm där pendeltågen kraschar hela jävla tiden. Man kan visst öppna kassorna. Även om man har nollställt dem, då nollar man dem bara en gång till efteråt, hur enkelt som helst. Om det nu verkligen var så att kunden skulle resa bort i morgon, ja, då VAR det sjukt dålig kundservice att inte vänta några minuter på henne. Faktiskt.

Mary says:

#L – Jo, jag tycker faktiskt att det är skitkonstigt att försöka handla någonstans där det är stängt. Att försöka en sån fuling och sedan ha mage att bli upprörd är skitskumt tycker jag, ett riktigt bortskämt och fräckt beteende. Håller fö fullständigt med #Strömberg.

L says:

Även om personalen gjorde rätt och inte kunde hjälpa att butiken måste stängas så är det inte det minsta konstigt att kunden tjatade och blev upprörd. Klart att man skulle försöka övertala personalen om man var i kundens sits, och klart att man skulle bli upprörd. Kundens beteende är inte det minsta konstigt. Det här exemplet hör inte hemma på intealltid.se då varken personalen eller kunden egentligen inte gör något fel.

Mary says:

Ja – eller kunden kan lika gärna varit en “han” – förstås 🙂

Mary says:

#Karatebear – Väl talat.
Mycket underhållande med alla spekulationer – kunden hade kanske fått vänta på leveransen av glasögonen och jada jada. Man kan ju spekulera hur mkt som helst, även åt andra hållet (som vissa också gjort) att kunden ljög om resan eftersom hon ljög om att hon kommit fram till stationen. Men, som bl a Karatebear påtalar – det finns öppettider. Väldigt generösa sådana skulle jag vilja påstå. Jag tycker inte att personalen i ovanstående historia uppförde sig arrogant – är man arrogant för att man talar om att butiken är stängd?

Karatebear says:

Kunden hade fel. Punkt slut. Butiken har öppettider och det ligger på kunden att anpassa sig efter dom också.

Jag är vansinnigt trevlig, social och tillmötesgående under arbetstid men när klockan slår 22.00, slutar jag jobba och även bry mig överhuvudtaget. Speciellt om nåt pucko som inte kan masa sig till butiken under öppettiderna.

Butikspersonal får överhuvudtaget ta emot alldeles för mycket obefogad skit. Hade jag inte arbetskläderna på mig så hade vissa fått en smäll på käften. Men jag biter ihop, ler och tar det som en man.

Zelest says:

David: Medan vi ändå är på det spåret, vad är det som säger att nått här på sidan någonsin hänt? *spelar Twilight-zone temat*

David says:

V: Jag gissar att din chef inte är den som äger butiken?

Varför förutsätter samtliga här att den som skickade in berättelsen återger exakt vad som sades och gjordes? Vinnaren skriver alltid historian.

V says:

Men jisses vad alla gnäller på personalen. o.O De kan ju inte hjälpa att kunden var sent ute, ljög om var hon befann sig och hade planerat in en resa dagen efter (hur sant det nu var). Tyvärr, men det är inte kassörernas problem. De hade stängt butiken. Kassorna var inte igång och som många säger är det inte alltid lätt att starta upp dem igen. Hos oss skickar kassorna direkt informationen till datorn på kontoret som processar den när man stänger dem för kvällen. Att starta upp dem igen samma kväll skulle innebära fel i systemet och ett väldigt krångel för den som öppnar på morgonen.

Jag förstår inte varför så många förväntar sig att personal ska bända på regler, ta emot skit, arbeta på obetald övertid och le glatt över detta eftersom vi valt “servicejobb”. Ja, vi kanske har valt men det gör oss inte till robotar. Vi är människor med egna liv som finns utanför butiken.
Jag är väldigt serviceminded under arbetstid. Jag ler alltid mot kunderna, jag hälsar och gör allt jag kan som jag har tillåtelse att göra för att de ska bli nöjda. Efter stängning är jag en jävla bitch mot de som håller mig kvar och jag har chefen som backar upp mig om det.

Elin says:

I och med att man (precis som någon tidigare skrev) bara har betalt fram till en viss tid, som det skall hinnas med en hel del saker på, samt även den sköna grejen att moderna versamheter använder sig av LARM.

Efter en viss tid kan man inte vara kvar utan att ringa till vaktbolaget och meddela detta, men de kommer oavsett att åka ut för att kontrollera så att man inte sitter bakbunden (vilket faktiskt händer). Kostnaden för utryckning är minst 2000:-.

I och med att man inte vet när en kund som ringer faktiskt kommer vara där, skulle jag göra precis som i inlägget. Hade kunden ringt och avtalat något under dagen hade man förmodligen kunnat göra en deal som gjort alla nöjda, t ex att skicka glasögonen…

Mumin says:

BUUU! NER MED PERSONALEN!

Martin says:

Ka: My pleasure 😉

Note: Verkligen inget illa menat, men någon gång ska man få slut på den här…ehm…”debatten” =) Det börjar likna ett program med Janne Josefsson som programledare

Ka says:

Martin: Tack för påminnelsen 🙂

Martina says:

Öppettider finns väl i ett syfte? Är det öppet 10-18 så kan man inte handla 18.05. Och så ljög kunden om att hon var i uppgången fast hon inte ens hade klivit av tåget, bara det är dålig stil. Och förresten så kan ju inte personalen rå för att kunden ska åka bort, det är ju ens eget ansvar.

Martin says:

*Suck*

Jag har hunnit läsa igenom 10 kommentarer och har redan bestämt mig för att posta min favoritlänk i såna här diskussioner:

http://4.bp.blogspot.com/_UVuj5bl0DgE/SW4PTAYfj9I/AAAAAAAAAA8/JFHiyZjDmhk/s1600-h/argue091204.jpg

Maria says:

Alltså, när man läser kommentarerna märker man direkt vilka som jobbar i butik och vilka som inte gör det. HAr man stängt kassorna så har man stängt kassorna då kan man inte öppna kassorna förrän dagen efter. Det är ni alla kunder som tror att man kan komma och gå som man vill. Riktigt störande som butikspersonal som inte kan göra något åt saken att när affären stänger kl 22 tex så måste man va utstämplad och gjjort allt man ska innan 22.15. Kunderna har ingen respekt för att de som jobbar i affären kanske också har ett liv utanför jobbet! Det handlar inte om kundservice som vissa trodde!

Pelle says:

Jag brukar _aldrig_ svara i telefon om det ringer efter stängningstid. Det innebär alltid bara en massa problem.

Åsa says:

Att lämna ut glasögon tar inte två minuter. Det är alltid någon justering som ska göras med kunden på plats. Normaltid är 10-15 minuter. Nu var det kanske lite speciellt med resa dagen efter, men det beror väldigt mycket på tonen hos kunden om man ställer upp eller inte på att jobba på sin fritid. En kund som är arrogant och “kräver” att man är kvar efter stängningsdags är jag bara glad om någon annan optiker tar över- trots förlorad inkomst för oss.

/j says:

Det verkar som de som tycker affären gjorde fel förutsätter att kunden talade sanning om att hon skulle resa bort dagen efter. Med tanke på att hon ljög om var hon befann sig någonstans är det troligt att hon även ljug under det fortsatta samtalet. Sedan frågade hon inte utan förutsatte att affären skulle hålla öppet endast för henne.

Bella says:

Har man stängt har man stängt.
När vi väl har stängt kassorna går det verkligen inte hur gärna vi än vill att öppna dem igen.
Att ringa och fråga lite snällt är väl en sak, men att ringa när de redan stängt och ta för givet att de tänker hålla öppet är ren idioti tycker jag.

Personalen är också människor som har egna liv och saker att göra. Tro det eller ej men deras liv kretsar inte kring butiken eller just dig som kund.

att butiken skulle förlora massa kudner pga detta har jag riktigt svårt att tro på. Om nån inte rekommenderade en butik för mig på de grunderna skulle jag bara garva åt dem.

Strömberg says:

Många kunder respekterar de butiksanställda och även butikens regler (öppettider), men människor har en tendens att vara egoistiska och jävliga när de drabbas av motgångar.

Kunden har försatt sig i denna situation, hon vet också att butiken är stängd. Jag skulle själv aldrig tänka på att gå in i en butik senare än tio minuter innan stängningstid. De anställda slutar jobba, och får många gånger inte betalt för “oplanerad” övertid.

Varför skall kunden ha “rätt” att skylla sin egen dåliga planering på andra? Butiken stängde inte en kvart för tidigt, eller hur?

Sofia says:

Jag tror nog de flesta reagerar på den otrevliga tonen från personalens sida. Rejält arrogant.

Går det inte att hjälpa kunden kan man väl förklara det på ett utförligt och trevligt sätt. Om man nu är mån om kunderna, alltså..

annapanna says:

Håller helt med om att kunden var puckad. Om hon dessutom ljög om att hon stod på stationen medan hon egentligen satt på tåget, så ljög hon säkert om att hon skulle åka bort också. Man får faktiskt respektera öppettiderna. Alternativt kunde hon ringt samma morgon och frågat om någon kunde stanna kvar efter stängning. HATAR folk som alltid är ute i sista minuten!

Personalen är väl också människor? Varför skulle de stanna kvar extra (säkert 30-45 min) för en kund? De kanske behöver handla mat och hämta på dagis, då är minuterna viktiga. Många som inte bor i sthlm vet nog inte hur lång resväg de flesta har till jobbet. En kvart extra är riktigt jobbigt när man är trött.

För övrigt har jag glasögon själv och med största sannolikhet kan hon ju använda sitt gamla par brillor en vecka till, tills hon kan hämta de nya. SÅ bråttom är det knappast.

Fredrik says:

Helt rätt av de anställda. Kunden ljög och var jävla arrogant.

Ka says:

Emma: “Alla ni som klagar på personalen, ni har själva inte jobbat med service va?”

Jo du, i alla fall jag. Men jag håller med dig att det varit mycket lättare om kunden ringt i förväg.

“Ska man ut och resa dagen efter får man väl se till att ha fixat allt i tid!”

Men om optikern har tagit flera dagar extra på sig att leverera glasögonen och inte fått in dem förrän med posten vid 14? Eller om det är optikern som råkade förstöra dem på förmiddagen och den som kunde reparera dem inte kom förrän på eftermiddagen? (båda sakerna har hänt mig)

För att undvika missförstånd: Jag har inte menat att kunden skall kunna kräva att personalen stannar kvar, det är upp till personalen/chefen och i detta fallet är det inte orimligt att tycka det det ligger i deras intresse.

David says:

Olivia: Om man inte får mer lön för att man ger kunder god service, var ligger då problemet? Inte hos kunden iallafall!
Emma: Är inte problemet att de kassa systemen (medveten särskrivning) inte klarar av att kunderna vill handla saker utanför vad som är rutin? Det handlar ändå om en kund som är beredd att ge pengar till företaget.

Och rent allmänt: Kunden kan ju ha haft intentionen att komma i god tid, men försenats av omständigheter utanför hennes kontroll? Och hon kan ha haft dålig täckning och inte kunnat ringa några minuter tidigare?

Uppenbarligen är det ju inte så svårt att stänga en kassa om de är klara några få minuter efter stängningstid. Och en av personerna hade kunnat stanna kvar, hela personalen måste ju inte stanna för en enda kund.
Håller med Real Frippe, vi vill veta vilken optiker det var!

Ka says:

Olivia: “Men herregud, som anställd skiter man väl i om man lyckas locka fler kunder till affären. Man får inte mer lön eller något för det.”

Vilken fantastisk inställning! Berätta den för din chef, kanske får du en belöning!

Emma says:

Alla ni som klagar på personalen, ni har själva inte jobbat med service va? För det första, har butiken stängt så har butiken stängt. Självklart kan man tänja lite på reglerna då och då, men har det redan gått några minuter sedan stängning och man har stängt och räknat kassorna kan man inte bara öppna igen. Med en del kassasystem innebär att man ska öppna dem igen en lång procedur av program som ska startas och laddas och koder som ska fyllas i, och en ännu längre procedur för att stänga när man ska fylla i försäljningsuppgifter, det pallar man inte för en enda kund.

Jag hade lätt kunnat göra undantaget om hon hört av sig i förväg och förklarat situationen, men nu ringer hon ju faktiskt EFTER stängningstid och kräver att personalen ska stanna ytterligare. Blir så trött på människor med noll framförhållning! Ska man ut och resa dagen efter får man väl se till att ha fixat allt i tid! Det är ju ändå inte personalens problem.

s says:

Inlägget platsar inte på den här sidan. Man kan inte säga att personalen MÅSTE stanna kvar, men det framstår som att det var TOTALT otänktbart.

Det var ett ömmande fall. Kunden skulle resa bort. Kunden betedde sig visserligen illa som krävde att de skulle vänta, men personalen kunde kanske ha visat en viss serviceanda.

Hur eller hur – här passar inlägget inte. Jag skulle kunna skriva 100 liknande inlägg om kunder jag har haft. Jag har aldrig sett dem som såååå besvärliga.

Olivia says:

Ka: “En butiksanställd med riktigt god serviceinriktning hade när denne fått höra att kunden skulle åka iväg dagen efter, stannat kvar kanske upp till en kvart. Kunden hade blivit helnöjd och förmodligen varmt rekommenderat butiken vilket kan ge butiken nya kunder.”

Men herregud, som anställd skiter man väl i om man lyckas locka fler kunder till affären. Man får inte mer lön eller något för det.

Jag håller med Lars: “En serviceinrättning är en serviceinrättning under öppettid.”

Förresten skulle hon säkert inte uppskatta om de anställda väntade kvar (utan att få extra betalt, men missa bussen hem och måsta vänta en halvtimme på nästa). Hon förutsatte ju att de skulle hjälpa henne, det var ju inte så att hon bad snällt.

Zelest says:

Dessutom så var kassorna stängda, och kassasystemet gick inte att låsa upp förrän dagen efter. Jo, ja, självklart hade det gått ifall man tagit både två och tre extra steg för att hjälpa kunden. Som att ta pengarna, registrera inbetalningen dagen efter, etc, etc. Detta dock med risk att hamna i kläm med chefen.

Men faktum kvarstår, det var stängt och personalen skulle hem. Skenande hästar kan inte hålla mig från att ta mig hem på utsatt tid där jag jobbar som telefonsupport för på tok för lite pengar och motivation. Skulle en kund be mig ringa upp efter arbetstid så skulle jag förmodligen skratta rakt ut.

Ka says:

Det framgår inte av inlägget hur lång tid kunden haft på sig att hämta ut glasögonen eller varför glasögonen är hos optikern (nya/reparation). Optikern kan dessutom ha tagit längre tid på sig än utlovat att färdigställa glasögonen. Den uppkomna situationen i inlägget visar vad som skiljer en butik med riktigt god service inriktning från övriga. En butiksanställd med riktigt god serviceinriktning hade när denne fått höra att kunden skulle åka iväg dagen efter, stannat kvar kanske upp till en kvart. Kunden hade blivit helnöjd och förmodligen varmt rekommenderat butiken vilket kan ge butiken nya kunder.

Alternativet är att göra som i inlägget, vilket med stor sannolikhet gör att man för alltid förlorat den kunden och dessutom riskerar att förlora andra befintliga och potentiella kunder som kunden har kontakt med.

Med nuvarande ekonomiska läge kan de två beskrivna scenariorna vara skillnaden på om butiken måste skära ner på personalen eller inte.

David says:

Uppenbarligen en optiker-kedja som inte vill ha bra kontakt med sina kunder. Det är tydligen viktigare att personalen ska få gå hem vid ett givet klockslag. Har ni aldrig tänkt på att det är slutkonsumenterna som får ett företag att gå runt? Yay Sverige!

Lars says:

Men alltså… jag tycker inte personalen betedde sig illa – missade ni totalt ingressen där kunden påstår att hon står vid uppgången fast hon inte ens har kommit fram till station? Dvs, en lögn producerades med lätthet av kunden. De två minuter till optikern som kanske anmodades krävas var kanske i själva verket en kvart?

En serviceinrättning är en serviceinrättning under öppettid. Kunder är tämligen dryga om de tror att servicen finns efter stängningsdags. Hade kunden ringt under ordinarie öppettid och förberett optikern på en sen men viktig ankomst hade saken givetvis varit annorlunda. Då hade de väl hållit öppet för henne?

concordelia says:

Eh, det var ju EFTER stängningstid och kassorna var redan stängda. Självklart kan inte kunden bara “kila in” och hämta glasögonen, det är inte så enkelt. Håller med Mary, är det så viktigt ser man till att vara ute i god tid.
Jag tycker inte personalen var dryg, det var kunden som var puckad.

Cecilia says:

Ofta tycker jag att det dyker upp liknande exmpel på denna sida, personal som beter sig som arslen. Trodde precis som “Tomten” att sidan skulle handla om KUNDER som var dryga, inte personal.

Mary says:

#Real Frippe + #josefin. Håller inte med. Om det var så viktigt med glasögonen ser man väl till att vara ute i tid. Undrar om hon gjorde samma sak med flyget/tåget/bussen dagen därpå när hon skulle resa bort?

Tomten says:

Jag trodde det var meningen att den här webbplatsen skulle handla om tillfällen då kunder är jobbiga och inte när butikspersonal är dryga.

Josefin says:

håller med Real Frippe, Lite god kundservice hade väl inte skadat i det läget.

Tobias says:

Jag tror inte att du hade sagt så om du dagligen får jobba över för att kunder ej är färdiga vid stängningsdags.

Real Frippe says:

Jösses, kan ni inte skriva vilken Optiker det gäller så att jag aldrig handlar där?

André says:

Om dom har stängt kassorna och inte KAN öppna dom igen förräns dagen efter är det väl inte personalens fel utan kunden som borde vara där 5 minuter tidigare.!
Avskyr kunder som stannar i butiken efter stängingsdags! (Jag jobbar inte ens i butik) men har fått stå och vänta utanför för att hämta min sambo som gör det bara för att kunden inte kan klockan!

Tobias says:

Jag kan inte annat än att hålla med André. Jag tror inte att du, Real_RFP hade velat stå och vänta på en kund som inte verkar kunna klockan. Jobbar själv i butik och trots att det står på dörrarna att man stänger kl. 19:00 på kvällen så ska givetvis kunder sticka in och handla när klockan är 18:59. Lite folkvett skadar inte.