För att ALLT kretsar kring mig

Monday 18 May 2009
    

Jag jobbade förut i en butik där vi huvudsakligen sålde pärlor och smyckesdelar, men även smycken och liknande. Vi höll workshops där folk fick lära sig att tillverka smycken, och varje person som gått kursen fick en rabattcheck på 20% som gällde månaden ut, just för att det skulle vara lättare för dem att komma igång med smyckestillverkning hemma. I mars hade vi haft en workshop för sex eller sju personer, alla var nöjda med kursen och fick rabattcheckar som gällde till den sista mars.

I april kom en av dem in i butiken. En kund som vi redan innan inte var särskilt förtjusta i, bland annat eftersom hon försökte göra reklam för sitt eget företag under workshopen, samt att hon inte betalat för workshopen i tid eftersom hon hade dåligt med pengar. Hon hade med sig rabattkupongen och började plocka på sig saker hon skulle köpa. Sedan visade hon upp kupongen i kassan och jag förklarade vänligt att den inte gällde längre och att vi varit tydliga med att kupongerna bara gällde i en månad. Hon insisterade dock på att hon skulle få handla för den ändå, med motiveringen “jag hade ju inga pengar i mars“.

Vem skulle gå till H&M med en rabattcheck som inte längre gäller? Förhoppningsvis ingen.

Jag försökte få henne att förstå att det inte gick att få rabatt på kupong med utgångsdatumet passerat, och minns idag tyvärr inte om hon fick rabatt eller inte. Dock har jag fortfarande svårt att förstå hennes tankegång.

mattias says:

Språkpolisen: Hahaha, bra där.

Språkpolisen says:

Mamma Anna – Personer som skriver "Igentligen" räknas inte…

Mamma Anna says:

håller med om att det var roligare att läsa kommentarerna, man undrar ju lite hur gamla ni är? jag tror inte att någon kan ha så lågt IQ så man inte förstår att vissa människor bara har typ 15 i IQ, får man en information om att en rabattkupong inte gäller längre än till… ja, då är det väl inte mer med det, dessutom så om man råkar slänga upp alla rabattkuponger i kassan som man igentligen skulle rensat bort brukar expediten ibland när dom är på bra humör ge rabatt på något annat eller bara säga ifrån att man missade utgångsdatumen, jag tror inte kvinnan dricker gammal mjölk för att hon inte hade lust att dricka den innan datumen gick ut… skyller hon på att hon inte hade pengar för tillfället så är det hennes eget problem….

em says:

Hahaha, kommentarerna är roligare än inlägget!

Sören says:

Martin, din pajas. Anders är inget troll för att han påpekar att inlägget var trams.

Och varför håller sig en fånig lite pärlbutik med rabattkuponger som bara gäller i en månad? Töntigt…

Anna says:

Emil. Kanske därför att den här kunden försökte använda kupongen med motiveringen att hon inte hade pengar då kupongen gällde?

Cecilia says:

Henrik; Lugna ner dig. Det är ytterst vanligt idag att kombinera två språk, dessutom består svenskan till stor del av fåniga låneord från andra språk. Välkommen in till 2000-talet, GET USED TO IT ;D

Henrik says:

emil: Måhända att du får det, men det är ett av de säkraste tecknen på ointelligens att blanda språk. Antingen skriver/talar du svenska, eller så skriver/talar du engelska. Men bestäm dig för ETT av språken om du inte vill bli tagen för att ha samma IQ som Anita Ekberg.

yep says:

IQ, förkortning för Intelligenz-Quotient, tyska. 

emil says:

Vem skulle gå till en butik med rabattkupong där utgångsdatum passerat?
Ungefär en miljard kunder om dagen som besöker livsmedelsbutiker. Jag jobbar på ICA och där har var och varannan kund en kupong som inte längre gäller, så jag förstår inte det unika i det här inlägget? What’s the big deal, om jag får uttrycka mig på engelska, och det får jag.

Tetris says:

Allt kretsar kring troll!

Martin says:

Kurt och Johanna, herr “Johnny Balle” och Anders är bara så kallade “trolls”, svara inte på såna inlägg.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll för mer info om vad ett internet-troll är

Kurt Westbom says:

Johanna: Därför att allting kretsar kring Anders?

Johanna says:

Anders, varför skulle den vara påhittad?

Anders says:

Att kretsar kring den som skriver inlägget. Att hitta på en historia och inte ens komma ihåg hur det går på slutet… kanske läge att INTE skicka in sin historia?
Jag tycker det har blivit mycket sämre, läs dom första tre månaderna av denna blogg, sedan gick det utför.

2 says:

1: för att allt kretsar kring dig?

Johnny Balle says:

FÖÖÖÖRRRRSST!!! Alla andra kan SUGA!