För skällandets skull

Monday 2 August 2010
    

På restaurangen där jag jobbar har jag nyligen satt upp en skylt som säger att inga hundar få vistas på uteserveringen, då vi har haft problem med detta. Det är inte ovanligt att gästerna blir griniga över detta och uppträder minst sagt otrevligt. Men här om dagen hade jag en gäst som var något utöver det vanliga. Det var mycket dåligt väder och i princip alla gäster satt inomhus. Den ena dörren ut stod öppen och ett medelålders par med en schäfer ropade på mig.

Mannen: Vi hade tänkt äta här…
Jag: Vad trev… (blir avbruten av kvinnan)
Kvinnan: Men ni har ju satt upp en skylt!
Mannen: Varför har ni gjort det???
Jag: Vi har haft en del problem med gäster som har klagat när det varit hundar på uteserveringen och..
Mannen: Vi tycker inte om barn. Men de förbjuder ni inte?

Jag blir mycket förvånad men tänker att jag inte ska låtsas om den kommentaren utan säger istället: Men idag verkar det ju inte som vi har så mycket gäster där ute så det ska nog gå bra att ha med hunden.

Kvinnan: Men bordet i mitten är ju upptaget?

Bordet i mitten är det enda bordet som det inte kommer något regn alls på.
Här känner jag att jag har tröttnat rejält och säger bara:
Ja det verkar så du…

Paret gick sin väg, och tur var väl det. Man kan glädja sig med att de förmodligen inte fört sina gener vidare.

Molly says:

Ingen av oss föddes ett jobbigt liten svin. Det är naturligtvis idiotföräldrar som borde förbjudas, inte bara på restaurang, utan överallt 🙂

Barn är människor, de beter sig precis som det förväntas av dem och precis som de blir behandlade. Som alla vi andra.

Martina says:

@ Lex

I den här händelsen var hunden faktiskt tillåten på uteserveringen, vilket de faktiskt oftast är.

Sen är det självklart att man som förälder visar hänsyn gentemot andra kunder och medmänniskor. Likväl som djurägare ska göra det.

lex says:

@martina Trodde vi pratade om en UTEservering? Och håller med Anna, hellre hund än barn. Hundar håller iaf tyst, ligger oftast bara vid sina matte/husse. Stör inte mig när jag är ute och betalar för min mat.

Victoria says:

Vi förbjuder hundar på grund av allergi och att det finns hundrädda människor. Man kan knappas vara rädd eller allergisk mot barn och självklart kan man inte förbjuda dem på restaurangen. Personligen skulle jag inte ta med skrikiga barn på "finare" restaurang. Men jag skulle inte heller ta med mig hunden när jag ska ut och äta. Men man märker tydligt att vissa tar väldigt illa vid sig när man ber dem ha hunden kopplad utanför. Märkligt tycker jag. Jag skulle gärna förbjuda rökning också men då skulle det väl bli ett jävla liv på folk. Det orkar jag inte med. Får ta nog med skit redan 😉

Josse says:

Hellre ett helt gäng hundar än ett enda äckligt barn säger jag. Är så trött på alla dessa ungar som släpas runt på överallt. De skriker, bär smittor och är allmänt i vägen. När jag går på restaurang vill jag sitta i lugn och ro och äta min mat, vill jag omges av skrikiga barn går jag till McDonalds…

Folk idag har betydligt mer koll på sina hundar än ungar. Kul också att alla föräldrar verkar tro att resten av jordens befolkning ääälskar barn, och då naturligtvis även deras underbara barn som kommer fram och vill "småprata" med en när man sitter där och försöker äta och umgås. Såååå gulligt – NOT!

Rökare borde förbjudas överallt, Luktar skit och att då dessutom försöka äta i den där lukten – BLÄ!

Martina says:

@Lex

Med största sannolikhet så tillåter de inte rökning inomhus eftersom det faktiskt är olagligt. (Tack och lov).

Jag har nog aldrig träffat på någon som är allergisk mot barn. Dessutom är de inte så håriga så med ett barn som bordsgranne slipper jag päls i det jag äter.

Jag har inget emot hundar i sig, men allt har sin tid och sin plats. Hundar har inte på restaurang att göra.

Anna says:

Hellre en hund än barn…

Jovi says:

Fattar inte varför folk måste dra med sina hundar överallt? Barn förstår man, småbarn kan man inte lämna hemma men hundar klarar sig själva hemma ett tag. Så varför måste folk som är allergiska eller hundrädda tvingas äta med en hund brevid sig? Så bra regel tycker jag iaf.

lex says:

förbjuder ni rökare också? hellre en hund än rökare…