Gör ett undantag, bara för mig…

Friday 20 February 2009
    

Mycket får man vara med om när man jobbar i butik, och denna historia utspelar sig i postavdelningen.

En man kommer med en avi i ett annat namn, han säger att han ska hämta ut sin frus paket. Avin var inte påskriven av frun och han hade inte heller med sig sin legitimation, så det spelade ingen roll hur trovärdig han var, reglerna är sådana att han då inte kan få ut paketet.

Han blev skitsur när jag förklarade hur landet låg och undrade om det verkligen var meningen att han skulle behöva åka ända hem igen?

Jag: Tyvärr. Annars går det bra att hämta paketet nästa gång du kommer in.
Han: Men va fan, fan vad onödigt, då har ju jag åkt hit i onödan! Måste det
vara så jävla noga.
Jag: Reglerna är ju till för att skydda er kunder, för att garantera att det är ni
som får era paket!
Han: Men kom igen, gör ett undantag!
Jag: Då är ju själva regeln helt meningslös!
Han: Men va fan!!!
Jag: Tyvärr, det är inte mina regler men jag måste följa dem.

Han rycker åt sig avin och skriker:

-DIN JÄVLA PARAGRAFRYTTARE!

…och stormar sen ut ur butiken. Där fick jag för att jag bara gör mitt jobb… Tacksamt.

j says:

haha.. detta känner jag igen mycket väl. Är med om detta flera gånger per dag.. Jag har även blivit personligen beskylld för att en dams paket av någon anledning hade fastnat på posten i örebro. Hon var helt hysterisk på mig och vägrade lämna butiken förän jag hade fixat fram paketet som jag enligt henne hade snott. Jag fick förklara för henne 10 gånger att jag inte kunde åka 50 mil för hennes skull.. efter en timme gick hon hem utan paket 😀

annapanna says:

JAG tycker att det är noga, och jag tycker att det är bra att ni följer reglerna! Stå på er! Fattar ö.h.t. inte folk som inte har med sig legitimation. Det har jag ALLTID på mig, oavsett vad.

Cecilia says:

När någon annan ska hämta ut paket åt mig skickar jag med koderna jag fått i sms eller påskriven avi samt min legitimation. Då har det ALDRIG varit några problem, det gäller bara att tänka efter, före 🙂

elina says:

Jag jobbar också på postavdelningen i en butik. Det är helt otroligt hur folk försöker förhandla till sig paket och rek utan leg och påskrifter och fullmakter. Fattar inte folk att det kan vara saker värde flera tusen eller saker med ett personligt högt värde? Sen att de själva står och säger “men det har ju ändå inget värde” hur ska jag kunna veta det? Tänk, som många av ni andra skrivit, ifall jag bara skulle kasta ut paket och rek hej vilt. Du som står där och inte tycker det är så noga. kom inte och klaga sen när någon annan fått dina bankkort….. otacksamma är vad många är fast alla regler är till för att avsändaren BETALAT för säkerheten. Regler är till för att följas och jag kan fortf inte min största stamkunds personnr utantill. Och så länge jag inte kan det så är det bara fram med legget!

Tack alla ni som förstår att vi inte vill jävlas utan för att allt är för eran egen säkerhet!

Broken Haiku says:

Jag har själv varit med om att jag traskat en kvarts promenad till butiken för att hämta ett paket, bara för att inse att jag glömt mitt leg hemma. Visst suckade jag djupt – men visst, jag får hellre mitt paket än att någon annan hämtat ut det. Jag såg det som så att jag fick mig en extra nyttig promenad :).

TimK says:

Kommer ihåg ett tillfälle då jag hade beställt ett betalkort från min bank (Skandiabanken om jag inte minns fel), de hade skrivit Timothy Mittefternamn på kuvertet, då kunde jag inte få ut försändelsen därför att mitt andra förnamn var med på min leg men inte på försändelsen. (Till saken hör också att jag kommer från USA och var då den enda i Sverige som bar Mittefternamn.) Det tyckte jag var lite extremt, men inte skrek jag åt postkassörskan för det. Hon gjorde bara sitt jobb, och som ni andra säger hade jag blivit skitsur om Posten hade lämnat ut försändelsen till Vemsomhelst som då eventuellt hade kunnat betala saker med mitt kort!

Martina says:

Ja, när man jobbar i butik så har man då ingen hög status, det är ett som är säkert. Kunderna tror att dom äger en eller att man är nån personlig assistent av nåt slag..

ellie says:

tänk då va arg han blivit om grannen/annan person kommit in och hämtat hans paket, fattar inte att vissa inte kan acceptera (o ‘tycka om’) reglerna. jag har blivit jätte’kompis’ med de på mitt postombud (de kan både namn o persnr vid det här laget haha är ‘traderare’ säljare/köpare) men får ändå visa leg, jag tycker det är jättebra, tar inte många sekunder(!) o jag vet att då att de inte lämnar ut mina paket till andra. Åter igen: DET TAR INTE MÅNGA SEK. ATT VISA LEG! LÄNGRE TID ATT BRÅKA OM DET!!

kjella says:

känner mycket väl igen detta. det händer ofta. jobbigast är det när stammisar blir irriterade: “-jag handlar ju här varje dag, ni känner ju igen mej! -jo, jag känner mycket väl igen dej men jag vet ju inte vad du heter och bor för det.” jag skulle bli skitarg om någon lämnade ut min försändelse till nån annan. framför allt ett rek.

Fjällbruden says:

Dessvärre kommer det ALLTID finnas folk som tror att dom endast har rättigheter och inte några skyldigheter.

Ghoulita says:

Har själv jobbat på postombud och liknande grejer var jag med om säkert några gånger i veckan. Värst var folk som skulle hämta rekommenderat brev ställt till företag som inte fattade att de måste bevisa att de verkligen kommer från det företaget. Har varit med om både att få avin slängd på mig och att bli anklagad för usel service, en man gormade om att han hade hamnat i Östtyskland… mm.

Fick ta en massa skit bara för att jag följde postens regler, folk verkade allvarligt tro att det bara var så att man ville jävlas med dem personligen…

Släng paketet åt helvete. Och säg sedan att någon av dina kollegor måste ha gjort ett undantag och råkat ge ut det till fel person.

Real Frippe says:

Stället där jag hämtar mina paket har så litet lager att anlända paket förvaras ute i butiken. Häromdagen stod det ett paket från Apple (som troligtvis innehöll en laptop) precis innanför dörren.

Inte för att jag vill ha tillbaka postkontoren med sin dryga personal och usla service, men lite krav på säker förvaring bör väl finnas?

flix says:

JAG är tacksam för att du gör ditt jobb. Där jag hämtar mina paket är dörrarna öppna, ofta är det obemannat, och lösenordet till datorn de administrerar paketen med är upptejpat på väggen, bredvid disken.