Har ni Umami-milkshake?

Monday 27 April 2009
    

En gäst beställer i McDonald’s drive-thru:

Gästen: Jo, jag undrar vad ni har för smaker på milkshaken?
Jag: Vi har tre olika smaker, du kan välja bland jordgubb, choklad och vanilj.
Gästen: Har ni banan?

/a

Erik says:

Ojoj! här måste jag hålla med Kunden i fallet! McDonalds har en så kallad: "säsongens smak"… och iofs när jag beställar milkshake frågar de bara; "Vilken smak". Oftast säger jag då tex "Päron" då den är säsongens smak.Antingen säger de att de inte har den smaken, då säger jag att jag vill ha "säsongens smak" vilket så klart visar sig vara just päron!Ibland händer de att de frågar sin kollega om säsongens smak, och svaret är så klart "Päron"… så jag ser inte något som helst problem kundens fråga om banansmaken!!!

Mattias C says:

Trippelmamman: Vadå Öhhh? Varför är det en så konstig fråga?

Betalar man med Euro i en svesnka affär får man sannolikt svenska pengar i växel så varför inte tvärtom på Åland?

Trippelmamman says:

ak: Eller när svenskar kommer till Åland och betalar med kronor och får kronor tillbaka. Kan man inte få euro tillbaka. Öhhh, nä det kan du tyvärr inte få.

ak says:

Det där syndromet känner jag igen från mitt jobb där vi tar emot euro men ger tillbaks i danska eller svenska. “Vill du ha danska eller svenska kronor i växel? Jag vill ha euro.” Sju fall av tio iaf. Tröttsamt.

Sandra says:

Men.. det brukar ju finnas bananmilkshake på mcdonalds?

lillavild says:

Mattias, han kanske märkte först efteråt att han hade svårt att tyda vad hon sa genom sån där högtalargrej?

Mattias C says:

lillavild: då hade ju gästen inte behövt fråga först vad som fanns utan direkt frågat efter banan?

lillavild says:

men han kanske inte hörde de olika alternativen och ville ha banan så han tänkte att ett ja/nej är lättare att höra än alla alternativ 🙁 från en som själv har svårt att höra ibland.

Matilda says:

You say strawberry, I say banana.

Strömberg says:

Milkshake med banansmak är en sådan vara som man inte gärna ger ut till vem som helst – man vill vara säker på att rätt person får den, och då måste denne fråga efter det. Det är min teori.

Mary says:

Aja, en klassiker. Känner igen den från min tid på Dramaten. Kund som ville ha parkettplatser t ex och man berättar att det finns platser från bänk 13 och bakåt och kunden undrar ändå om det inte finns platser på bänk 6 i mitten.
Skumma människor helt enkelt. Braindead 🙂