Individuell prissättning

Wednesday 13 October 2010
    

Jag arbetar i en butik som säljer möbler.

En dag kommer en kvinna in och säger irriterar att bordet hon vill köpa kostar mer nu än förra gången hon tittade på det. Jag förklarar att vi hade ett kampanj-pris på bordet tidigare men att det erbjudandet gick söndagen innan, varpå kunden svarar:
-Men jag hade ju ingen bil då!

/-Jenny-

Sherlock says:

Förresten, om det inte stått att det här hände i Sthlm hade det mycket väl kunnat vara farsans fru, hahaha. Efter 13 år förstår jag fortfarande inte hur hennes sätt att tänka fungerar.

Sherlock says:

Jag tror Fölet är ett troll.

Ica-Jerry says:

Fölet: jag tror du totalt har missförstått hela upplägget med kampanjer.

Jen says:

Jag tycker att detta låter väldigt mycket som det företaget jag också jobbar för och i så fall så är det bara att fråga en säljare hur läge reapriset gäller – har man inte pengar/möjlighet att hämta varan innan det så kan vi låsa priset till det datumet man önskar hämta.

Jag har också råkat ut för kunder som kommenterat om vi tycker "detta är ett bra system" att höja och sänka priserna men det måste man (alltså de högre upp som bestämmer, vi i butikerna har inget att säga till om där) ju tycka eftersom man fortsätter?

Jag förstår att det kan vara förvirrande eller så för kunder, men (förutsatt att det är samma företag) vi finns över hela Sverige och har haft kampanjer på detta viset i flera år så det borde inte vara nåt nytt. Bara det att vi är, vad jag vet, den enda möbelbutik som gör det. Ica, Lidl, Netto, Willys kör ju alltid på veckopriser. Klädbutiker har tex. "30% på alla damtröjor" en vecka.

Inget konstigt i dagens samhälle.

Karin says:

word…

annis says:

Jag fattar inte, på vilket sätt är kampanjer "ett hån mot kunderna"?

Jag gissar att Fölet aldrig arbetat inom handel?

Förstår inte kundens upprördhet -mister du en kampanj står dig snart tusen åter. De flesta grejer kommer på rea med jämna mellanrum. Om det nu är så j-la viktigt att spara några hundra på ett bord du ska ha i kanske 30 år…

thorkun says:

fölet, ett kampanjpris är just ett kampanjpris och kan inte jämföras med ordinarie pris. Att tro att man skulle kunna sänka priset permanent istället för att ha en kampanj är lite fel.

Jag är trött på folk som försöker pruta på allehanda kampanjvaror/nedsatta varor. Om dom insåg hur mycket man tjänade på vissa varor så skulle dom nog tänka till.

Där jag jobbar har vi just nu några varor som är med i TV-kampanj som vi har en ungefär 0-marginal på.

Theres says:

Men snälla fölet, hela poängen med en kampanj är ju just att man för tillfället sänker priset (och så även marginalen) på en vara. Vad i det är det du inte förstår?? Jämförelsen med falukorven på ica är helt korrekt. Kampanj som kampanj

fölet says:

att man (här och nu) är ensam om en åsikt, betyder inte att den är felaktig.

Karin says:

ja tycker nog snarare att de är du som e ute å cyklar eftersom ingen håller med dej??

fölet says:

så är ni också önskekunder. en fårskock som accepterar att betala överpris för en vara. det är naturligtvis hål i huvudet att prissänka ett bord ena veckan, och sedan höja priset veckan därpå.

men visst, gillar man kampanjer så gör man. dessutom tycker jag att jämförelsen med falukorv på ica – haltar rejält.

thorkun says:

Heja bella 🙂

Jag undrar också jag om fölet har missförstått det här med kampanj? I min värld så prissänks varan om det är kampanj 🙂

Karin says:

bra skrivet bella!!

kurt says:

Bra sagt bella!

Bella says:

fölet-hur tänkte du nu?

Klantigt att sänka priser under en kampanj?

ICA gör ju exakt samma sak, ena veckan är en vara billig, nästa har den normalpris och en annan vara är billigare.

Ska jag kunna kräva förra veckans pris på falukorv bara för att?

Kvinnan kunde ju ha pratat med personal när hon såg att bordet var billigt och frågat om det var okej att hämta det senare. Att komma i efterhand och hoppas på sänkning som Tomas föreslår känns lite för långsökt, säljare har inte hur stora möjligheter sm helst att kasta med priser fram och tillbaka, som folk verkar tro.

Och att bordet har varit nedsatt behöver inte betyda att det alltid finns en marginal för det. Vissa butiker gör så att de sänker priet så pass mycekt att de förlorar på att sälja själva varan, men vinner på att sälja andra saker istället.

fölet says:

Har läst ett antal av dessa beskrivningar av "tokiga" kunder. Och kan bara konstatera att det verkar vara råda ett mycket taskigt tillstånd i "service-Sverige". Hur kan man vara så klantig att man väljer att sänka priset på ett bord under en kampanj, för att sedan åter höja priset? Det är ju snarare ett hån emot kunderna, än ett bra erbjudande.

Gissar att du inte sålde bordet till kvinnan, så vem var det som var korkad i detta fall. Marginalen finns ju uppenbarligen.

Tomas says:

En nöjd kund är en bra kund tycks vara ett glömt motto…

Butiken borde i fall som detta kunna jämka sig till ett pris mellan kampanjen och nuvarande.