Kafka hade inte heller så roligt

Wednesday 18 August 2010
    

Jag jobbar på en företagskundtjänst hos en mobiloperatör sedan några år tillbaka. Till mig ringer våra företagskunder som har frågor om sina fakturor eller några ändringar gällande deras telefonabonnemang.

För ett tag sen så ringde en lärare från ett välkänt universitet in till mig och ville ändra faktureringsadress. Jag förklarade för honom att han inte hade behörighet att utföra denna ändringen och att han skulle be sin chef kontakta oss för att ända adressen.

Kunden blev irriterad och började skrika om att han är professor i det ämnet och har en magister i ett annat. Jag berättade lugnt och stillsamt för honom att jag kan maila ut en fullmaktsblankett till honom om han vill så att han och hans chef kan fylla i så att han kan göra såna här ändringar i framtiden. Och det var när jag sa detta som kunden blev totalt rosenrasande och började skrika om att han inte ville hålla på med några pappersarbeten för att byta faktureringsadressen.

Kund: Vet du vad jag känner mig just nu som?
Jag: (Tyst någon sekund)Nä?
Kund: Jag känner mig som KAFKA!
Kund: VET DU VEM KAFKA ÄR?
Jag: Jo, jag känner till honom, föddes i Prag.
Kund: Då vet du EXAKT HUR JAG KÄNNER MIG!

Jag tänker efter en sekund och kommer på ett bra svar och känner att jag måste bara säga det, man får bara en sån här chans i livet.

Jag: En skalbagge?
Kund: Va? (med lugn röst)
Jag: Ja en skalbagge.
Kund: NEJ FÖR FAN! JAG SYFTAR PÅ HANS BOK PROCESSEN!
Jag: Jaha…Tänkte inte på den. Är den bra? Har inte läst den än.
Kund: VA? JO DEN ÄR BRA! MEN DET HJÄLPER INTE MIG ATT BYTA ADRESS.
Jag: Som sagt jag kan maila dig en fullmaktbla…
Kund: JAG SKITER I DEN BLANKETTEN.
Jag: Okej.

Jag hör hur kunden letar efter knappen för att lägga på samtalet och hör att han samtidigt mumlar, “skalbagge, va fan.”

/Jonas

Griselisen says:

Gäsp.

Hahahaha, awesome!

Nisse says:

http://www.svd.se/kulturnoje/understrecket/autism
Kika även i Under Strecket i gårdagens SvD 🙂

Lundgren says:

Sånt här stör jag mig på, människor som tror att hög utbildning/välbetalt jobb/intelligens/kändsisskap är det samma som att ligga högt i sammhällshierarkin.

cecilia says:

hahahaha SÅ härligt att komma på ett bra svar precis när det behövs och inte nån timme senare 🙂

Emmy says:

Hm, jag trodde faktiskt att alla skulle förstå..

http://www.boksidan.net/bok.asp?bokid=1169 finns en liten sammanfattning 🙂

Tobias says:

Okej… för oss som bara har skumläst processen och inte känner Kafka så väl. Skalbagge?