Kalorilogik

Wednesday 22 April 2009
    

När jag jobbade i kassan på ett Café kom det in två tjejer runt 16 år. Dom stod och funderar ett tag och sedan kom den ena fram till mig och frågade om vi hade sockerfri apelsinjuice.

Jag svarade att “Nej tyvärr det har vi inte” varpå hon suckade djupt och gick iväg en stund med sin kompis.

Några minuter senare kom hon tillbaka och sa “Då vill jag ha en kopp varm choklad… fast utan grädde då“.

/Hanna

grå says:

de där va väl kanske bara roligt om man anstränger sig för att fatta fel.. juice kan helt klart sakna socker, men det lär sällan varm choklad göra. när hon inte hade något sockerfritt alternativ (som föll henne i smaken) så kunde hon lika gärna välja det som hon tyckte var godast.. de va väl det eller att törsta ihjäl som gällde..

Micke says:

Hahaha…kul!

Det är fantastiskt vad folk inte tänker ibland. Varm choklad…kanske det går att göra varm choklad med kakao och sackarin??

Jim says:

Juice innehåller för övrigt galet mycket socker, men inte vanligt socker utan fruktsocker (fruktos).

Bella says:

Detsom kanske ska ses som roligt är väl att hon först frågat om sockerfri juice, sen ber hon om oboy som faktiskt har väldigt hög sockerhalt. Eller?

Johan says:

Men hon frågade ju inte efter juice utan tillsatt socker, utan sockerfri juice! Har man då på kemisk väg dödat alla sockerarter, och sen sötat juicen med aspartam?

... says:

“Livsmedelverkets föreskrifter tillåter viss tillsats av socker för att reglera juicens surhet eller för att söta juicen. I surhetsreglerande syfte är även citronjuice en godkänd tillsats. Dock ej tillsammans med socker.”

http://sv.wikipedia.org/wiki/Juice
med källan
http://www.slv.se/upload/dokument/Lagstiftning/2000-2005/2003_18.pdf

Pelle says:

Om jag får vara tråkig så finns det aldrig något tillsatt socker i juice. Om man tillsätter socker måste drycken kallas något annat, t ex nektar eller fruktdryck. Tyvärr så är det många tillverkare som sätter ut “Utan tillsatt socker” på förpackningen. Det är helt i onödan och har skapat missuppfattningen om att det kan finnas tillsatt socker i juice.

lillavild says:

1. Café stavas Café, inte Cafè
2. Vad var roligt?