Kanske en komplimang, kanske en förolämpning?

Friday 2 January 2009
    

Vår kundtoalett var trasig så vi hade klart och tydligt satt upp en lapp på dörren som förklarade att “Tyvärr är toaletten ur funktion“. Under dagen kommer det ändå fram ett antal människor som undrar varför det inte händer något när de har stoppat i sina pengar i toalettautomaten. I ett av fallen en jättearg gubbe:

Gubben i fråga skäller ut mig efter noter och skriker att han minsann har betalat fem kronor och nu vill in på toaletten! Jag förklarar situationen för honom och hänvisar till lappen på dörren. Gubben blir först tyst, sen snäser han “du är yngst här va?!” och stormar sedan utan vidare förklaring ut ur caféet.

Kvar stod jag utan att riktigt kunna koppla sammanhanget…

Lix matte says:

*skrivet med ironi* Men snälla du? Det vet du väl? Är man yngst är man dummast. Kan ingenting, vet ingenting och ska självklart inte ha nåt betalt för att man sliter häcken av sig och försöker vara trevlig mot allehanda suspekta varelser som stundom förpestar ens vardag…. *andas ut*

@ Gealach – *fniss* Så har jag gjort, funkar klockrent! 🙂

Martina says:

Jäkla gubbe! Du skulle sagt: “Ja och du är blindast va?” Är man ung och har ett serviceyrke så är man helt dum i huvet och okunning tydligen, det är helt sjukt. Jobbar själv i butik där stans alla gamlingar handlar och ofta vill dom fråga/prata/beställa av någon äldre eftersom jag inte kan ett enda dugg. Så ofint beteende så det finns inte. Puss och kram

Olle says:

Den där slutkommentaren tolkar jag så här:

“Jag har inga fler argument och jag har fattat att jag har gjort bort mig, men jag ska baske mig ha sista ordet ändå!”

Det är den där reaktionen som verkar inträffa när man har arbetat fram en riktig kvalitetsilska och inte riktigt vet var man ska göra av den… 🙂

Gealach says:

Exakt det där har jag varit med om när jag jobbade på museum i Stockholm, lappen var på både svenska och engelska. Problemet var att dörren gick i baklås och innan vi hade hunnit få dit någon för att åtgärda det var det lika bra att stänga toaletten helt, därav lappen. Lik förbaskat fick jag springa som en tok och låsa upp dörren för folk som gått in.

Till sist lärde vi oss att man inte ska sätta lappen på dörren, utan på själva myntinkastet, så att de inte ens kommer åt att stoppa in pengarna.