Korttjuven

Friday 29 May 2009
    

Jag sitter i kassan när jag ser en kille vi brukar ha problem med, klåfingrig och allmänt obehaglig. Killen står och kollar på gratulationskort, som vi har i närheten av kassan.

Ser hur killen tar ett kort och går och ställer sig i kö hos min kollega. Det var ganska lång kö, så det skulle ta några minuter. Kollar då och då till killen eftersom han brukar få med sig saker utan att betala.

Plötsligt ser jag hur killen tröttnar på att stå i kö, så han går helt sonika ut med kortet i högsta hugg, förbi kassan och ut ur butiken. Kassörskan vänder sig om och tittar hjälplöst på mig, och vad fan ska man göra… korten är ju inte larmade.

Jag slutar bara nån minut efter det här, och när jag kommer förbi kassan efter att ha bytt om säger min kollega:

“Du, han som snodde kortet var just här. Han frågade om vi hade kuvert till kortet han just snott.”

/Lisa

Rty says:

Snattare ska ha pannbenet inslaget, så är det bara. Jag skulle aldrig ha låtit honom gå.

Bella says:

Jo det vet/förstår jag, men i detta fall har de sett hela brottet, kan man bli mer säker än så?

Och jag tycker att går man in med en tidning i en affär får man skylla sig själv om den frågan 😉 Tyvärr tycker inte kunderna likadant 😛

Strömberg says:

I vissa fall är man 95% säker på att en kund har snott någonting, men skulle man som butiksarbetare ha fel då, så kan man få ett helvete för det.

En kvinna skrev ett argt brev till min chef och bad om att jag skulle avskedas efter att jag frågat henne om tidningen hon just stoppade ned i sin väska var från vår butik eller en annan…

Isabelle says:

Vad man ska göra? Ta fast honom som vilken snattare som helst 😉
Hur många varor i en matbutik är larmade egentligen? det är ju inte det som avgör om man får ta dem eller inte, har han passerat kassalinjen är det bara att stoppa honom och ringa polisen 😉

ellie says:

äckligt fräckt/fult, har också kunder som plockar på sig grejer, kommer tillbaka för att lämna tillbaka eller för att det är ‘trasigt’ och nej har inte kvittot kvar/borta/glömt osv, fast man vet att grejerna är stulna.
en annan påtänd kund kom med ett par byxor till mig o sa ‘de här e trasiga, jag vill ha ett par andra..’ detta var innan hon lämnade butiken, bara det att vi redan hade sett henne stå i ett hörn med ena foten på byxbenet med larmet o höll emot medan hon slet bort larmet, så hela byxbenet revs sönder totalt….