Många bäckar små…

Monday 7 December 2009
    

Jag jobbar på en bensinmack och har upptäckt att en del kontant-kunder har gjort det till en sport att tanka för 100 kr och 24 öre. På så vis avrundas beloppet nedåt till 100 kr. En dag hade en kund hamnat på 100 kr och 27 öre.

Jag: Det blir 100 kronor och 50 öre, tack!
Kunden: Men den bjuder du väl på? 50 öre är ju så lite…
Jag: Det blir 101 kronor, tack…
Kunden: Men vad tusan säger du? Nyss blev det ju 100 kronor och 50 öre?!
Jag: Men du bjuder väl på 50-öringen? Det är ju så lite…

Kunden betalade, men hade ingen 50-öring utan bara en krona. Han skulle prompt ha tillbaka sin 50-öring i växel….

/Mack-Micke

Erik says:

Haha, skulle jag frågat samma sak om att runda ner till 100:- och fått svaret 101:- skulle jag betalat den summan! Vad gör en 50 öring hit eller ditt! har även hänt att jag kastar fram lite småmynt om personen framför i kön fattas nån krona eller liknande! …

Mikael says:

När det gäller bensin slutar logiken att gälla, det gäller framför allt mig. Tankar man för 12:30 en dag så blir man svinsur om det kostar 12:10 dan efter, trots att det handlar om runt 10 kronor på en full tank. Ofta hittar man gammal mat i kylen och kastar utan att tänka för mycket på det som kostade mer än 10 kronor.

Gäst says:

Riktigt bra svar!!

Emelie says:

haha sjukt underbar blogg 🙂

bruttski says:

Hahaha, va underbart!!!!

Aki says:

Hur snål får en människa bli? Eller handlar det mer om stilpoäng?

mattias says:

Kan kanske vara ett taffligt försök till att vara/bli tjenis med personalen, eller få lite bekräftelse (typ: "det är klart att du som är så häftig/trevlig/snygg/rolig får specialavrundningen av summan")….och att andras pengar inte är lika viktiga som ens egna.