Mannen som var en kvinna

Friday 9 April 2010
    

Jag jobbade på ett telefonförsäljningsbolag och ringde upp en kund vid namn Ulla. Samtalet flöt väl ungefär på såhär:

Kunden: Hallå?
Jag: Hej! Jag heter Sofia Karlsson och ringer på uppdrag av Telia. Jag söker Ulla?
Kunden: Ja, det är jag det. (väldigt maskulinröst)
Jag: Nej, det är det ju inte alls.
Kunden: Jo, det är det.
Jag: Nej, det är de ju inte.
Kunden: Nehe, och varför skulle det inte vara det då?
Jag: Amen åh, det är ju en MAN jag pratar med…
Kunden: Det var då det mest oförskämda någon någonsin har sagt till mig!!

Utskällningen fortsatte ett bra tag till, och givetvis stod min chef precis bakom ryggen på mig. Men man vill ju inte bli lurad, eller hur? Pinsamt…

Belinda says:

Det där va väldigt onödigt gjort som många andra redan påpekat…

Det kan antingen varit så att det var en kvinna som har väldigt mörk röst av olika anledningar. Eller så kan det också varit en transsexuell som bytt namn till Ulla.

Oavsett vad så är det väldigt respektlös att uttrycka sig så…

lotta says:

Vilket stolpskott du är. Jag skäms å dina vägnar.Förstår att du blir utskälld när du beter dig sådär mot en kund.

Frey says:

Haha, det är inte så konstigt att telefonförsäljare har så dåligt rykte eftersom att många är riktiga amatörer när dom ringer. Sen var det ju inte särskilt "fakckligt" språk heller "Amen åh, det är ju en MAN jag pratar med" Låter som att det är taget ur ett samtal mellan två fjortisar på bussen. Hoppas att Sofia Karlsson lär sig hur jobbet skall skötas.

Bertil87 says:

fast ibland kan det vara lättare o sälja om man inte låter som en steriotypisk telefonförsäljare och har en lite slappare sätt att prata till kunden

jag som potentiell kund skulle iaf uppskatta det mer

INA says:

Mycket oproffsigt gjort Sofia!Jag hoppas verkligen din chef tog ett ordentligt snack med dig efteråt!!Du gick verkligen över gränsen för dina befogenheter när du börjar ifrågasätta en kund – som du dessutom ringt upp, dvs som inte själv sökt upp dig.

Lina says:

Njae… oproffsigt gjort sofia. Även om det kanske inte var ulla så hade du gjort bort dig mindre på att bara fortsätta ditt säljar snack.

Sarah says:

Var det en kvinna eller en man då?

Li says:

Fast här är det ju ganska uppenbart att kunden hade rätt. Oproffsigt beteende av Sofia Karlsson!

Johan says:

Heter pissenisse möjligen Andrea?

pissenisse says:

Jag har ett utländskt namn vilket oerhört många svenskar tror är ett kvinnonamn. Jag vet inte hur ofta jag råkat ut för ovanstående. Hela min högstadietid blev jag alltid uppropad på tjejernas gympalektioner och friluftsdagar, samt att hela min högskoletid fick jag inbjudan att vara med i Luciatåget. När jag förklarade att jag hemskt gärna ville vara med på tjejernas gympa (och omkädningsrum) samt vara med i Luciatåget så backade de alltid.

Ally says:

hahaha what?

Jag hade en låntagare igår som jag kunde svurit på var man när jag bara hörde rösten men det var alltså inte så. Svårartat nikotinmissbruk tror jag var orsaken. Jag blev hursomhelst så fascinerad av hur man kan lyckas få en sån basröst att jag hade svårt att koncentrera mig på vad hon sa…