Mitt glas har gått sönder, det är tomt!

Friday 15 October 2010
    

Jag sommarjobbade som servitris på en restaurang några somrar i rad för ett par år sedan.

En sen kväll precis innan vi skulle börja stänga kommer en man fram till bardisken, slänger upp ett nästintill tomt ölglas och säger (lite småirriterat)
Man: Jag vill ha en ny öl, den här var ljummen och avslagen!
Jag: Haha, ja visst är det synd att den blir så mot slutet. (Jag skrattar till lite, eftersom jag inte ens kunde föreställa mig att han menade allvar)
Man: Jag menar allvar, det måste vara något fel på kolsyresystemet, för det var minsann ingen kolsyra i alls! Jag ska ha en ny.
Jag: Eeh, jaha.. (Jag blev lite paff minst sagt) Synd att du inte kom direkt om det nu var så, du förstår väl att du inte kan få en helt ny öl när du druckit upp hela?
Man: Vad är det för jävla service. Häll upp en ny öl, annars kommer jag aldrig tillbaka hit!
Jag: Synd för oss i så fall.
Man: Ja jävligt synd ska du veta! (så ropade han på sina vänner och tvingade dem därifrån direkt)

Kan inte låta bli att fundera på om han faktiskt lyckats med detta knep någon annanstans…

/Moa

KillenMedHumor says:

Drick ölen och håll käft

Jarneaan says:

Detta är intressant. Det får mig osökt att tänka på en annan sak. Om jag beställer en sallad utan tomater, får salladen, och upptäcker att det trots allt finns tomater i den, så plockar jag bort dem. Det finns ENORMT MÅNGA människor (som inte är allergiker ska jag tillägga…). som kräver en ny. Samt en hel del som inte "upptäcker" att det finns tomater i innan de "råkat" äta upp nästan hela…

Andreas says:

Anders: Gällande fatöl så har Veronica alldeles rätt. Fatöl kolsyras med hjälp av stora kolsyretuber som är kopplade till pumpsystemet. Ölen är i ett fat och kolsyran är skilt för sig.

Ingen kolsyra i tuben = avslagen öl utan kolsyra.

Sen när det gäller flask-/ och burköl är kolsyran bildad av jästen, det är alldeles korrekt.

Anders says:

Veronica: kolsyran bildas när man jäser ölen och är inget man tillsätter.

det har han säkert lyckats med. minns att det var likadant på mcdonalds när jag jobbade där. var det inte pommesen som var för salt så var det hamburgaren som var bränd. och alltid kom de på det när det var två tuggor kvar.. många av de kunderna lyckades faktiskt få nytt, kanske för att många som jobbade var unga och vågade inget annat vad vet jag.

Veronika says:

Anders: Hur tänkte du nu? Om det är fat-öl så kolsyras den när den hälls upp och det kan mycket väl vara slut på kolsyra. Det brukar dock märkas så fort man försöker hälla upp ölen och då byter man tub.

Anders says:

Kolsyresystemet? Han kunde nog inte mycket öl. Det är ju inte som colakoncentrat direkt.