Mycket väsen för en stol

Monday 28 July 2008
    

Jobbade sent en natt för några år sedan på stattshotellet i stan. Hela hotellet var fullt och det fanns massor att göra. Resturangen var fullsatt, festvåningen fullsatt och varenda hotellrum bokat. Vi i serveringen fick springa arslet av oss för att hinna med alla bord.

När jag var i full färd med att duka av åt ett yngre par blir jag tillkallad av en äldre dam.

– Ursäkta, jag vet att du har mycket att göra, men det är några som har tagit vårat bord, kan du hjälpa oss?

Den äldre damen satt vid ett av mina bord och jag hade serverat henne och hennes man hela kvällen. Ett mycket trevligt par som firade 50-årsjubileum. Trevliga och pratsamma, sådant är mycket tacksamt under stressiga kvällar.

När jag lyckats ta mig fram till det äldre parets bord satt där mycket riktigt en fet kvinna i 40-årsåldern. Hon rökte och var uppe i en livlig diskussion med sitt sällskap, en lika fet man i samma ålder. Jag ursäktade trevligt och förklarade att de satt vid ett reserverat bord.

– Jaha? Och vad ska jag göra åt det?, fnyste den feta kärringen och gav mig en iskall blick.
– Ni kan tyvärr inte sitta kvar här, förklarade jag igen, bordet är reserverat åt ett annat par.

Kvinnan fnyste igen och tog ett hårt bloss från cigaretten innan hon fortsatte:

– Vart fan ska jag sitta då?
– Jag föreslår att du söker dig en trappa upp till festvåningen, vi har tyvärr inga lediga bort här just nu. Hon glodde på mig med sina elaka ögon och skakade i huvudet så att fettet under hakan dallrade, nästan hypnotiserande.
– Men om jag vill sitta här då?, grymtade hon.
– Då måste jag tyvärr tillkalla hovmästaren så ni får göra upp om det. Detta bord är reserverat och ni får tyvärr inte sitta kvar.

Kvinnan skrattade åt mig och jag höll på att tappa humöret ordentligt. Jag vände irriterat på klacken och förklarade situationen för hovmästaren som följde med bort till bordet. Han förklarade återigen för kärringen att hon inte får sitta kvar.

Hovmästaren bad mig att hämta vakterna. Då reste sig kvinnan äntligen upp, utan ett ljud och tog tag om stolsryggen. Hon slungade den rakt över bordet och träffade mig i ryggen.

– TA DEN FÖRBANNADE STOLEN DÅ, UNGJÄVEL!

Nästa arbetspass jag hade kom det äldre paret tillbaka med blommor åt mig och ursäktade så mycket för incidenten med kvinnan och stolen.

qwertyuiop says:

Jag skulle letat upp henne efter arbetstid och bryta ryggen på henne så hon blev rusllstolsbunden för resten av sitt liv.

Mattias says:

Jag tycker att det är sjukt idiotiskt att påtala att de är feta och grymtar (som en gris?) medan fettet dallrade. Tanten är en idiot, och författaren likaså. Jag är själv inte överviktig, men stör mig så sjukt mycket på den tolerans för påhopp som finns när det gäller vikt. Känner ingen sympati för den som skrivit detta.

Mjau says:

Men så rara det äldre paret var som kom med blommor och ursäktade händelsen fast det inte ens var deras fel. Kul att det finns en del vänliga människor kvar i alla fall 🙂

När det gäller övervikten: Jag vet inte hur andra människor fungerar, men jag lägger inte märke till om folk är överviktiga eller beniga eller har stor näsa eller annat sånt, UTOM när de beter sig illa. Då lägger jag märke till allt som är det minsta fult på dem, både utseende, kläder, prylar, bilar, sätt de rör sig, röst, allt.

(j says:

Henrik C, det räcker med att fängelse finns i straffskalan för att en person ska få göra ett envarsgripande. Det finns även en viss flexibilitet då det inte går att kräva av en privatperson att exakt veta när fängelsestraff finns i straffskalan.

Henrik C says:

Thomas: Precis. Envarsgripande. 2 år i straffskalan, sätt handfängsel på Ondesson.

Thomas says:

Lite taffliga vakter på det där stället. Tryck ner idioten på golvet och invänta polis – är det enda rätta.

Micke says:

Är själv överviktig och reagerade till en början på att detta togs upp. Men det är klart det ska tas upp. Inte mestadels pga att hon är hatad av oss alla. Utan för det målar upp en bild av henen och henne gubbe. Det är ju på detta sätt författare ger sina (oftast) underbart målade bilder i våra huvuden när vi läser.

Kimberly says:

Jag tyckte först att det var onödigt att nämna vikten, men efter att ha läst hela inlägget kan jag förstå att personen som skrev om händelsen tar upp alla negativa aspekter av personen. Hon skulle ha polisanmälts! Slänga stolar på folk kallas misshandel och är olagligt! Det var ren tur att stackaren som fick stolen i ryggen inte blev illa skadad! Jag hoppas att fanskapet åtminstone är portad från att någonsin besöka hotellet igen.
Jag är glad att de äldre paret var så trevliga.

Martin says:

Det är inget mot överviktiga personer i sig, men om man har råkat ut för något sånt vill man nog försöka trycka ner personen på alla sätt man kan för att man är rätt förbannad. Speciellt om man fått en stol i ryggen. Jag är överviktig själv, men jag tar inte åt mig alls 🙂

Jag älskade det äldre paret dock, jättemysiga =D

Jan says:

För att de personerna oftast är de bittraste här i livet 😛

B says:

Jag håller med Jennie. Varför känns det viktigt att poängtera att de var överviktiga?

jennie says:

jag förstår att det var en hemsk kvinna. men hade hon omnämnts som en “smal kvinna i 40-årsåldern” om hon inte varit överviktigt?

sånt som stör mig (kanske för jag är en tjockis? 🙂

Alex B says:

Usch, riktig idiot det där!

Men paret verkade ju hur mysiga som helst!

Nicke says:

Vilken idiotkärring!
Hoppas vakterna spöade skiten ur henne när dom slängde ut subban… för det gjorde dom väl?

samhällskritikern says:

vilken totalidiot.

Helena says:

Hua, du skulle anmält kärringen. Vilken toka.
/Helena