Norsk gourmetmatlagning

Monday 8 February 2010
    

På tidigt 80-tal jobbade jag på en restaurang där en av specialitéerna var täljstensbiff. Gästerna fick in en het täljsten på bordet som de stekte köttet på själva, med olika tillbehör. Det var en rätt som måste förbeställas. En dag kom det in ett par från Norge och de beställde just täljstensbiff…

Jag: Tyvärr så måste täljstenen förbeställas minst 3 timmar i förväg. Vi behöver värma den i ugn i minst 3 timmar för att den ska nå rätt temperatur…

Gästerna blev mycket upprörda och krävde att de skulle bli serverade just täljstensbiff.

Kunderna: Har dere int mikro?!

Paret reste sig mycket surt från bordet och lämnade restaurangen. Dagen efter kunde man läsa i lokaltidningen om hur ett norskt par på besök i staden hade irrat fel med sin bil och hamnat på gångbron till Frösön och fastnat med bilen under en viadukt vid infarten på Frösön. Jag misstänker starkt att det var samma par…

/Dan