Personlig eller privat

Friday 3 July 2009
    

Jag jobbar på matavdelningen på ett stort varuhus i Stockholm. En dag kommer det fram en kvinna till mig när jag står och frontar mejeriavdelningen:

– Hej alltså jag har så himla ont i magen, har ni typ nån yoghurt som är bra mot orolig mage och sånt?

Jag börjar visa lite olika yoghurtprodukter med snälla bakterier o.s.v.

– Men alltså jag är laktosintolerans så det där funkar nog inte, jag har varit på apoteket nyss och köpt medicin mot gaser.
– Jaha… eh, okej…
– Ja alltså jag har så ont, det är typ som ett bälte runt hela magen liksom. Alltså mest av allt så vill jag bara sätta mig nånstans och fisa. Bara låt mig gå iväg och fisa liksom!
– Okej jag förstår… men den här är ju låglaktos så du kan ju testa den.
– Tack, det ska jag göra. Tack så mycket för hjälpen. Om du känner att du börjar lukta någonstans så vet du vad det är. Haha!

Jörgen says:

Ett tips till er som fortfarande använder Favoriter – ta en titt på Google Reader, det är smart och sparar tid:

https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=reader&hl=sv

Jemima says:

Det är väl kanske inte så många som haft problem med jobbiga kunder under semestern? Därav brist på inlägg…

Inlägg? says:

Intealltid ligger kvar i favoriterna än så länge, men jag börjar bli klart less på att klicka på den utan att ha något här o göra.. Semester? Säg gärna till nästa gång >:@

Broken Haiku says:

Nä, nu åker intealltid bort från favoriterna, verkar som den dött.

fgtgr says:

Blir man dåligt bemött i en butik kan man lägga upp det på fairshopping.se

Här kan man istället lägga upp när man blir dåligt bemött av en kund, eller vill dela med sig av ett gott skratt en något mindre begåvad kund sagt/gjort. Ser inte felet med det!

Martin says:

Mmmm, jag menar det. Mer än 1 månad utan någon uppdatering what so ever.

Som tidigare sagt, om ni ska dumpa bloggen får ni åtminstone säga det 😉

Tetris says:

Hade varit trevligt att få bloggsemestern annonserad i förväg dock…

PaZ says:

även bloggare har rätt till lite semester, så jag hoppas att den kommer igång nu när folk börjar droppa hem 🙂

Kristian says:

Kom igen för sjutton. Över en månad utan inlägg. Har ni lagt ner bloggen kan ni väl i alla fall stå för det och lägga in ett “Vi har lagt ner”-inlägg…

tessan says:

Jag tycker inte heller att inlägget är elakt. På vilket sätt skulle det vara det?

Det är roligt med excentriska kunder, och det kan till och med vara lite roligt med elaka kunder – åtminstone efteråt när man har hunnit lugna ner sig en aning.

Sen så vill jag bara hälsa intealltid.se-folket att de är saknade. Kom tillbaka från semestern snart så att vi får nya poster! 🙂

annapanna says:

Jag fattar inte på vilket sätt inlägget var elakt? Jag tycker det var roligt, lite den sortens diskussioner man kan ha ibland i affärer *vet*. Det där kan väl ingen ta illa vid sig av?

ellie says:

håller så med dig kf… när kommer nya inlägg???

KF says:

@Helena: Du påstår att expediter skulle bemöta kunder otrevligt oftare än tvärtom. Du skulle bara veta hur illa man kan bli behandlad av vissa kunder när man jobbar i butik, speciellt om man är i en kundtjänst! För dem behövs ingenstans att skriva av sig. Nej, det är ju expediten i affären som får ta emot allt där, så kan kunden gå hem och känna sig nöjd över att ha hittat någon att ta ut alla sina aggressioner på. (Ja, jag har haft en tuff dag på jobbet med alltför många “jobbiga” kunder.)

Och varför antar du att expediten ovan är en ung sådan? Bristen på ödmjukhet? Intressant att dra alla över en kam där…

Martin says:

@Helena: Du verkar ta åt dig väldigt mycket, det är väl inte du som går och släpper dig överallt va? 😛

Nä, skämt åsido (för det var bra ett skämt) gör det nog inget alls att berätta om sånt här på internet eftersom inläggen granskas av sidans admins innan de läggs ut. Därmed förekommer inga namn alls, bara själva händelsen. På så sätt hängs ingen ut.

Sidan handlar inte bara om sakligen “elaka” kunder utan också om knäppa/annorlunda och lite excentriska personer =)

Helena says:

Piddster: just i det här fallet var det väl den – förmodligen unga – expediten som borde ha visat lite ödmjukhet.

Jag har själv syndat i det avseendet: kommer ihåg när jag var mycket ung och satt i kassan i en affär. Då hade man en del äldre stamkunder, som lyfte på hatten för en och ville prata en stund. I personalutrymmena på rasten, skrattade vi unga flickor åt dem och härmade dem. Det där SKÄMS jag för nu!

För åren går fortare än man någonsin kan tro, och rätt som det är så är det man själv som är äldre och frånskild och ensam och inte har så många att prata med. Och då börjar man kanske att tycka att man “känner” expediterna i den lokala livsmedelsbutiken, och vill prata lite med dem – även om sådant som är privat, kanske…

Som sagt – jag förstår att man vill skriva av sig om elaka kunder, men jag tycker att det är väldigt fult att skriva så här elakt om kunder som faktiskt inte velat något illa. TÄNK om de läser här – så FRUKTANSVÄRT sårade de skulle bli då..! 🙁

Ivana says:

Haha jag skulle aldrig kunna hantera så personliga kunder. Hur tänker människor egentligen? Hugga!

Josef Boberg says:

HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN FÅR ALLT ANNAT UNDERORDNAD BETYDELSE

Piddster says:

Nej det är inte vanligare. En “normal” expedit har säkert över 500 kunder på en dag och är säkert genuint trevlig mot minst 450 stycken av dessa… Alltid är det någon sur kund med för stort ego och för lite ödmjukhet som tycker sig varit illa behandlad eller dylikt.

OBS! Säkerligen finns det personer som är direkt olämpliga för service-yrken. De är inte roliga att handla av = gå inte i deras kassa om du känner igen dem.

Helena says:

Förresten… om man har blivit illa behandlad av en korkad och/eller snorkig expedit, då. Var skriver man av sig då..? Jag skulle faktiskt tro att det är vanligare än motsatsen.

Magdalena says:

Den här sidan är för oss som jobbar inom servicebranchen. Du får väl starta en egen sida? Så kan du ju publicera när och var du blev illa behandlad senast. Jag råkar nästan aldrig ut för snorkiga expiditer efterom jag alltid behandlar dem med respekt och vänlighet. Kan ju vara något att tänka på?!

Helena says:

Vet inte om jag tycker att det är så roligt att lägga ut sådant här. Jag har också märkt, nu när jag blir äldre, att jag har börjat prata mer med expediter och så. Det är tydligen rätt vanligt att medelålders/äldre damer gör.

Jag skulle lätt kunna skoja till det och säga en sådan sak som hon sa på slutet. Man menar ju inget illa! Skulle bli väldigt ledsen om jag skulle hitta det utlagt på internet sedan. (Dessutom skulle jag se till att den expeditens chef fick veta om att hon lagt ut det här.)

haha klockren ju 😀

Lilly says:

vänta.. om hon är laktonsintolerant kan man väl inte äta yoghurt… O___O

linda says:

Bli medlem här! 🙂 Har varit medlem 1 dag och redan tjänat 100 kronor, som man får utbetalt direkt! 🙂

http://www.woopa.se/?ref=spluu

Em says:

Men herregud. Vidriga människa.

ellie says:

eew…to much information!