Små kådisar sega

Monday 15 December 2008
    

För drygt 30 år sedan var jag 17 år och jobbade jag extra i en grill med tillhörande kiosk. Bakom min rygg, högre upp mot taket, hängde sexblaskor och kondomer. Tanken var att det skulle kännas lika naturligt för en kund att köpa dessa artiklar som det var att köpa styckegodis, cigaretter eller andra tidningar. En finsk man kom för att handla:

– Ja’ vill ha kådis, sa han.

Något generad, trots allt, började min klättring uppför stegen för att nå alla olika förpackningar. Jag kunde ju inte veta vilken sort som han önskade utan plockade i omgångar ned Profil, Näcken och ett märke till som jag inte kommer ihåg namnet på. Jag placerade förpackningarna väl synliga framför honom och vek lite åt sidan så att han skulle få tid att välja.

– Vad är detta?, frågade han.
Aha, tänkte jag, andra förpackningar i Finland kanske.
– Kondomer, svarade jag.
– Vad ska ja med de? Jag vill ha kodis, seegt smååkodis, påminde finnen.

/Mia

Ham says:

Har ni aldrig sett på TV eller? De fanns typ 3-4 godissorter för 30 år sedan. Ni vet isåhär stora glasburkar.

Tror han sa det mer i stil med “Jag skulle vilja ha lite kådis” och förväntade sig att kassören skulle plocka fram en påse och spade innan han valde vilka+hur många.

Så sluta vara CP

Elin I. says:

Jag tror inte alls att den här är fejk. Själv har jag jobbat i färgaffär, och nog hände det titt som tätt att folk kom in och sa “Hej, jag skulle vilja ha en burk färg och en pensel!”.

Martina says:

Hade en riktigt korkad kund igår på jobbet. Eller jag vet inte om korkad är rätt ord men hon påstod sig i allafall vara spåkvinna..spana gärna in bloggen för att läsa mer om det! Kram på er

Vill minnas att vid denna nämnda tidpunkt (för trettio år sen) så fanns det ett godis som hette Mamba. Det var en sorts kola som jag gillade skarpt. Dock gällde det att vara tydlig när man frågade efter dem i kiosken, annars kunde de langa fram ett paket Mamba-kondomer till en.

Andreas says:

Ungefär som att gå in på en restaurang och beställa “mat” 🙂

M says:

Fejk. Man går väl inte bara in och säger “jag vill ha godis”.

Andreas says:

Haha.. men det är väl ändå lite konstigt att bara beställa “godis” utan att specificera?

Aki says:

Ouch!

Some says:

Som det kan då om inte kondomen sitter på…

Kia says:

Ajaj… Det måste ha svidit.