Snacka om att vara enkelspårig

Friday 1 October 2010
    

Jag står med taxi i Båstad under tennisveckan. En 08 kommer fram och vill ha en körning. Jag frågar vart han vill åka, varpå han beskriver en adress som bara ligger 140 meter bort.

Jag: Är det inte enklare att gå dit istället för att ta framkörningsavgift och allt?
Kunden: Men jag erbjuder dig 300 spänn.
Jag: Din andress ligger bara 140 meter nerför gatan!
Kunden: Men… Hallå!!! Vill du inte ha pengar eller?

Kunden går iväg och muttrar “Jävla bonde…”

/Metsio

Jarneaan says:

Irriterad: Personligen tycker jag att snubben kunde nöjt sig med att fråga om vägen om han inte hittade. Det tar ändå inte mer än ett par minuter att gå 140 meter… Nej jag tycker nog att Metsio gjorde rätt. Rika och lata människor som tror att hela världen ska böjas för deras vilja ska man inte uppmuntra… ^^

Irriterad says:

Tyckte du var jävligt dum som nekade en kund en service han har rätt till bara för att du ansåg honom "lat", du tänkte inte på att han kanske var för påverkad för att hitta eller för att han helt enkelt var osäker på hur man skulle gå? Det var absolut rätt av dig att informera honom om att det var gångavstånd men när han fortfarande var beredd att betala för resan så tycker jag du begick tjänstefel. Lär dig jobba med service om det är den sektorn du arbetar i.

Jarneaan says:

Har man pengar och är lat så… ^^

Lundgren says:

Säkert en sån där som vaskar champagne.

j says:

så vaskar man en taxiresa.

Yamiko says:

meh. Varför protestera mot lättjänta pengar? 😉

hahahaha vissa gör helt enkelt allt för att visa hur extrabraiga de är.

Kim Ankerstedt says:

Jag förstår inte varför fortsätta ifrågasätta när kunden uppenbarligen ville bli körd trots den korta biten. Jag hade bara kört, tagit betalt och låtit kunden bli nöjd. Det kanske fanns ett bra skäl till varför han inte ville gå…