Ta sig för pannan kan man göra vart som helst

Friday 25 June 2010
    

Jag jobbar i en affär som bland annat säljer kökstillbehör och husgeråd. (Detta ägde rum innan receptfria mediciner fick säljas i livsmedelsbutiker.)

Efter just nyinrett butiken så ville chefen ha lite mera fokus på husgeråden, så i butikens ingång placerades ett gäng knallröda wokpannor och diverse tillbehör.
En lite tyst och undrande dam kommer fram till mig.

– “Har ni alvedon?”

Hon trodde nämligen att vi var Apoteket.. som tydligen hade wokpannor i sortimentet.

annis says:

Sachie: har du ingen humor? Vem har sagt att de gjorde narr av kunden? Det var ju bara en rolig händelse som skribenten berättar om.

Ludophilw says:

VART som helst? Kan du inte skilja på "var går bussen?" och "vart går bussen?" bör du gå om mellanstadiet.

sachie says:

Otroligt tråkigt inlägg. Att göra narr av en "lite tyst och undrande dam" som bara ställer en fråga till någon som arbetar i butiken. Nä fy, fråga får man väl faktiskt göra ändå om man undrar! Kass personal som gör narr av en snäll kund såhär.

Sus says:

Man kan ju ha fruktansvärd huvudvärk och behöva fråga om alvedon från vem som helst. Det kanske är långt till närmaste apotek, och man är långt hemifrån. Jag jobbar på ett hotell och det är inget ovanligt att folk frågar efter alvedon där…

Nordh says:

Nu vet inte jag var i Uppsala det här byggvaruhuset ligger, men hon _kan_ ha trott att ni var ombud för apoteket givet att ni ligger en bit från närmsta apotek. (Men det kanske bara var vanliga livsmedelsbutiker som var apoteksombud?)

Där jag växte upp var det inget som helst konstigt att gå till livsmedelsbutiken för att köpa exempelvis Alvedon och detsamma gällde för väldigt många människor.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Apoteksombud