Tacksamheten svämmar över

Monday 5 January 2009
    

En kassörska i min butik hittade en väska som låg vid den lilla bänken där man ställer korgen innan man plockar upp varorna på bandet. Den låg helt synlig så hon antog att den bara legat där nån sekund och tog den för att leta upp ägaren. När hon inte hittade ägaren lade hon in den i vår förbutik, där vi samlar borttappade saker.

Efter en kvart kommer väskans ägare in och frågar om vi hittat hennes väska. Hon tittade direkt i plånboken och såg att det fattades hundra kronor, varpå hon polisanmälde kassörskan som hade hittat och lämnat in väskan.

Det kallar jag uppskattning.

Erik says:

Hmm då har vi lärt oss en läxa idag; ta inte in kvarglömda saker! låt det ligga helt enkelt!?

Dan says:

Om det fattades 100 kr är det väl kanske rätt att polisanmäla.
Men kanske inte rätt att utgå från att det var kassörskan som tatt pengarna.

Mirjam says:

Förlåt Real Frippe, jag förstår att du måste känna dig oerhört sårad.

Jag hoppas att folk inte slutar lämna tillbaka upphittade saker efter sådana här historier. De flesta människor blir nog ändå tacksamma!

Real Frippe says:

Mirjam, och mig då. Skall du inte förlåta mig. Det var ju mig du sårade så djupt!

Och V, då borde ni göra som de flesta butiker. Skaffa en liten avlastningsyta precis vid kassan så att de kan ställa sin väska där istället. Verkar omständigt att behöva gå tillbaka till början av bandet för att stoppa ner plånboken. Det står ju ganska ofta andra där och lastar upp varor då.

V says:

Men många kunder på vår affär ställer ner väskan innan varubandet, betalar och stoppar ner plånboken i väskan och går och packar sina varor utan att ta väskan med sig. Det gäller främst äldre tanter dock. Man får ha skarpa ögon och påminna dem hela tiden om väskan >_<.

Mirjam says:

Bella: Förlåt, det är visst jag som läser med armbågarna idag :).

Bella says:

Mirjam: Den stod ju innan varubandet…

Anna says:

Otroligt att hon inte påstod sig sakna mer än en hundring!

Mirjam says:

Real Frippe:
Hon hade nog betalat först, och sedan ställt ifrån sig väskan där när hon packade sina varor, och gick ut och glömde väskan.

Real Frippe says:

Jag förstår inte. Om väskan med plånboken låg där man ställer varukorgen, hur betalade kvinnan då?

Mattias says:

Jag var med om nåt liknande! När jag körde buss i Sthlm för en del år sen kom jag till ändhållplatsen Gullmarsplan varpå jag gick igenom bussen för att rätta till gardiner o kolla efter nåt kvarglömt. Jag hittade inget, och ca 5 minuter senare kommer en tjej springande och ber att få gå på och titta efter sin mobiltelefon som hon hade glömt. Hon går på utan att hitta den, och ger mig skulden för att ha stulit den. Hon ringer dessutom till mitt företag och påstår att jag har stulit den. Hon verkade dock ha glömt bort att det var ca 60 passagerare till på bussen samtidigt som hon gick av…

Bella says:

Eller någon kund som gick förbi väskan..?
Eller att tanten ifråga tänkt fel/kom ihåg fel om hur mycket pengar som borde vara i väskan

Malwin says:

Mäh..
Snodde hon hundra spänn?
Hur lågt är inte det då?
Fast det kunde ju lika gärna varit nån från förbutiken som tog pengarna..

ML says:

Såg precis en farbror på Burger King Backaplan. Han hade glömt sin plånbok som någon snäll dam lämnat in. Han frågade kassapersonalen om de visste vem det var. Nääe, en dam bara. Sen tog han ut en femhundring och gav dom som tack. Kassörskan vågade inte ta emot den. Då la han den på disken och gick. Han var nöjd (och jag var vittne till att BK-tjejen inte stal 500-lappen.)
Han var tacksam!!!!

Men ett stort tack till alla dem som trots allt orkar att bry sig.
Jag tänker särskilt på kassörskan som ringde hem till farsan när han hade glömt plånboken i affären.
Hon är guld värd.

Martina says:

Men hur lågt kan man sjunka? Är det tacken för att man tog hand om väskan och lade ner energi på att finna ägaren? Fan, du skulle lagt på hundra spänn på det kärringen handlade. En del människor är ju som vandrande skämt..tragiskt..

Bella says:

Och sen undrar folk varför många inte har lust att återlämna väskor och dylikt??

flix says:

Jag och en vän roade oss i prepubertal ålder (mitten på 80-talet), som så många andra smågrabbar, med att inspektera innehållet i containrar. En gång hittade vi en handväska, innehållandes en plånbok med flera kort, såsom idkort. Dock saknades kontanter.

Vi kontaktade duktigt ägarinnan, en äldre dam, som gav varsin femma(!) eftersom hon ju saknade mer kontanter, lovade att ge oss en större hittelön när hon hade mer, tog våra namn och telefonnummer, och ringde prompt polisen så fort vi gått och anmälde oss för väskryckningen.

Varsågod som fan!

Norberg says:

Man upphör aldrig att förvånas över vilka fantastiska människor det finns…

ML says:

Kunder som värmen hjärtat.