Upper white trash

Wednesday 5 November 2008
    

Det var runt en halvtimme före stängning då en äldre dam kommer in och bara måste ha ett reklamblad för hon ville se vad som var billigt. Jag lånar ut mitt från kassan och hon ställer sig och läser det noggrant vid bandet.

Först frågade hon om jag hade smakat en viss glass, oc jag svarade sanningsenligt att jag aldrig hade smakat just den glassen. Då kunde hon inte köpa den, för hon måste ju veta om den är god. Sedan frågade hon varför vi aldrig hade fisk på extrapris. Vi har ju t.ex två alaska pollack för 25 kr den här veckan!

“Ohnej, det duger inte för mig förstår du!”, svarade kunden som om jag just givit henne den värsta förolämpningen i världen. Hon fortsätter med att fråga vad vi tar för kilopris för ryggfilérna av torsk. Svarar att jag inte vet men att det står på etiketten om hon går och kollar, för jag kan tyvärr inte lämna kassan.

Återigen blir hon grovt förolämpad och undrar varför jag inte kan det! Känner att det är läge att faktiskt försvara mig så jag säger att det är omöjligt för mig att ha allt i huvudet när vi faktiskt har 10.000 varor i sortimentet. Hon informerar mig om att när hon jobbade i butik så kunde hon minsann allt! I mitt stilla sinne tänkte jag på svar som “att det var ju inte så konstigt lilla damen för på artonhundratalet fanns det väl bara smör, sill och ost att behöva komma ihåg kilopris på” men jag sansade mig och ropade på min kollega i högtalaren istället och bad henne gå och kolla det jävla kilopriset på torskhelvetet så jag skulle bli av med damn någon gång.

Min kollega kommer tillbaka och damen säger med försök till lidingö-dialekt att hon minsann är utskickad av svenska handelskammaren för att jämföra kilopris. Där gick min gräns, jag bad min kollega att byta av mig och gick ut på rökpaus!

nini79 says:

Jag jobbar i järnhandel och blev också dumförklarad för att jag inte kunde priset på alla våra produkter… Hon hade också minsann jobbat i affär o då kunde hon allt, hon kunde absolut inte förstå hur jag hade kunnat få anställning i vår firma. Hade jag ens klarat av att gå i skola?? Mycket skit ska man ta emot.

hampus van ekström-ahlby says:

Snälla Roland Holtz,
hur tar du hennes sats “med försök till lidingö-dialekt” som en förolämpning från skrivarens sida? Det är väl på inget vis så att hon säger att denna kvinna verkade komma från lidingö eller något? Snarare vittnade det väl om uppblåstheten hos damen.

Nej, Roland, om någon borde lägga sina fördomar är det väl du som genast knyter en skribent samman med ung vänster för att hon/han råkar använda sig utav din orts namn i en karaktärsbeskrvning.

Denca says:

Haha, jaha du Herr Holtz! “Lyckas finna vårt drömboende” hahahahaha

Roland Holtz says:

Efter kommentaren “Lindingödialekt” måste jag fråga om inte detta kassabiträde är någon form av ung vänster-anhängare. Jag bor själv på Lidingö och jag tycker inte vi som bor här är oartiga rent generellt. Låt gå för att damen i historien är relativt oartig, men samtidigt växte hon säkert upp i andra tider, liksom jag. Men dra inte alla Lindingöbor över en kam, jag undanber mig fördomar mot oss som lyckats finna vårt drömboende. Efter över 40 år på Lidingö blir man trött på fördomar.

Bella says:

Ja men det vet ni väl? ALLA vi som jobbar i butik måste ha koll på precis allt, i huvudet. äh, 10 000 artiklar som dessutom byter pris av och till, det är väl inget svårt att komma ihåg?
😛
Ja jag är ironisk så det skriker om det

Martina says:

Jävla kärring! Ja, tänk vad många orginal man möter när man jobbar i butik. Det finns åtskilliga på mitt jobb också. Men det är bara att bita i från. Inte en j*vel har rätt att komma in till dig på din arbetsplats och vara otrevlig eller spydig mot dig. No way, ta ingen skit! Stå på er guys and girls! Kram

Bor i en sommarstad, så jag är förvånad över att jag aldrig har stött på denna typen av människosläktet. Jag förstår inte varför folk beter ig så här.

Du kan vara lugn. Svenska Handelskammaren ägnar sig inte åt att kolla kilopris på matvaror.

/Andreas Krohn, Stockholms Handelskammare