Vädermannen

Wednesday 29 October 2008
    

En stressig, men inte alltför kundtät dag förra sommaren stod jag och jobbade vid vår verktygsavdelning då en man ställer sig jämte mig. Han säger inte ett ord, så först tror jag att han inte behöver hjälp, men när han stått där ett ganska långt tag, vänder jag mig och frågar:

– Kan jag hjälpa till med något?

Inget svar. Jag var inte ens säker på om han hade märkt mig, så jag frågar igen:

– Ursäkta mig, kan jag hjälpa till med något?

Han kollar på mig i några sekunder, helt gravallvarlig i blicken, sen flinar han och går sin väg.

Jag hinner knappt tänka på den besynnerlige kunden innan jag känner doften av förmodligen den värsta möken jag stött på i hela mitt liv.

ML says:

Pelle, vilken dryg ägare!! Kunden har väl ändå rätt. Jag har fått bänkskivor felsågade flera gånger så yttersidorna fått orena snitt med brännmärken o liknande. Då fick de göra om. Dessutom kunde folk inte mäta rätt och sågade fel längder fast vi skrivit mått och mätt rätt. Jobbigt K-rauta.
Fast med tanke på vädermannen har jag många gånger önskat att jag på något sätt kan drabba rökare som förstör min luft när jag väntar på bussen och får stå ute i ösregn medan de sitter i väntkuren och röker. Även om man ber dom dra så är luften förstörd för ett bra tag i kuren.

Pelle says:

Förmodligen en stackare med en dålig dag som inte visste var han befann sig och som resultat var ganska nära ett frispel i livet ha ha …

Påminner mi om en incident på en byggfirma som jag arbetade på för några år sedan där en kund kom in med en spånplatta som kunden fått tillsågad för att passa i en barnsäng.Det gjorde den nu inte när den trillade rakt igenom varpå kunden ville ha en ny skiva.

Vaaaaa … svarade fabrorn som hade firman.Här gör vi tamejfan inga fel.Vet du hur mycket vi omsätter här varje år !?.Det gör vi för att vi inte gör några fel,så det så.

Jamen svarade kunden,skivan är ju för liten.

Kan jag hjälpa att du inte ens kan ta rätt mått på sängen innan du kommer hit kom det ett motsvar från byggfirmans ägare.

Kunden gick och vi såg honnom aldrig mer.

Herregud rent ut sagt när jag tänker på det så många dråpliga incidenter som egentligen ägde rum på det stället.

Pelle