Var god dröj om du vill ta en tidigare buss

Friday 29 August 2008
    
I början av 80-talet körde jag buss i Stockholms innerstad. En eftermiddag blev det totalstopp i trafiken vid Kungsträdgården. Efter 10-12 minuter hade polisen rett upp knuten och vi började rulla igen.Efter en stund hade jag lyckats baxa mig fram till Stureplan där en dam står och väntar vid hållplatsen:

 

Damen: Du är sex minuter sen!
Jag: Nej, det är jag inte alls.
Damen: Jo, det är du visst! Jag har väntat här på dig i sex minuter. Du är sex minuter sen!
Jag: Nej, det är jag inte alls. Jag är tolv minuter sen. Bussen som är sex minuter sen kommer bakom mig.
Damen: Jahaaa…

Damen tar ett steg tillbaka, och börjar gå mot bussen bakom. Den tidigare något dämpade stämningen i bussen förbyttes i gapskratt.

Aki says:

Är bussen sen så är bussen sen. Med buss blir det sällan några följder, i alla fall i innerstan där de går var tjugonde minut… om det resulterar i att man missar ett tåg eller en tenta är det ju en annan sak, då får man börja gnälla.

Mjau says:

När bussen är sen så tar jag för givet att den är sen av en anledning så jag tycker inte det finns något att klaga på. Dessutom så går det jämt ut eftersom det händer då och då att deras kortläsare inte funkar och då får man ju åka gratis 🙂

Sofia Å says:

Om min buss var sex minuter sen hade jag dragit slutsatsen att det var en av de många dagarna då chaffören inte hade lust att köra. Det är så här ute landet. Har man tur så går bussen.

Lisa says:

Typiskt storstadsproblem 🙂
Inte att bussen är sen alltså, det kan hända även här.

Mika says:

HAHAHAHA 😀

sebbe says:

haha klockrent

Stefan says:

Ja det är de där kvinnliga busschaufförerna. De är ju oftast rätt dumma i huvudet.

lillavild says:

Jag tror faktiskt inte att busschaufförerna är medvetna eller bryr sig om att de är sena. Sett kvinnliga busschaufförer som stått en bit från busshållplatsen den startar ifrån och ätit en hamburgare trots att hon blev mer och mer sen, medan vi stod vid busshållplatsen och bara väntade på henne.

Broken Haiku says:

Ett ypperligt exempel på sen-lära.

Mary says:

Skumt att man prompt måste kommentera att bussen är sen. Tror man att chauffören är ovetande om förseningen. Mannen kör linjetrafik på landet ibland på smala vägar och vintertid när vädrets makter varit xtra jäkliga kan man givetvis inte hålla tidtabellen. Då finns det folk som är helt oförstående och undrar varför bussen är sen med gnälliga krävande röster.