Växlar inte vad som helst

Wednesday 17 September 2008
    

Jag jobbar på Coop Nära. Det bor många äldre där jag jobbar. Låt säga att en gammal dam eller herre lägger upp specerierna på rullbandet, letar efter medlemskortet i två och en halv minut för att få poäng för de 74 kronorna de handlat för och sedan betala med en tusenlapp.

Givetvis ska det finnas tillräckligt med växel i kassan, men när man sedan ser att det lyser fram en hundralapp ur plånboken så blir man ju lite stött. “Du har inte en hundralapp måntro?” frågar jag snällt.

Kunden hör inte vad jag frågat så jag upprepar frågan två och en halv gång då vi börjar prata i munnen på varandra. “Du har inte e…“, “Va?“. Frågan ställs en fjärde gång, varpå svaret lyder; “Jo, men den vill jag inte växla!

Ola says:

I det här fallet har kunden rätt.

NCF says:

"Då måste jag tyvärr ge dig växel enbart i mynt för det är bara det jag har."

kata says:

hahah rolig mening “Jag jobbar på Coop Nära. Det bor många äldre där jag jobbar.” stackars pansionärer som måste bo i en butik haha

Norberg says:

Har en släkting som jobbat som kassaledare på ett stort möbelvaruhus. Han tycker alltid att det är väldigt roligt när pensionärerna kommer in och halar fram kuvert bräddfyllda med tusenlappar för att betala.

Erica says:

Jag tycker också att 1000-lapparna bör dras in helt. Är de bra för någonting, egentligen? De flesta handlar ju via kort nuförtiden om de ska köpa någonting som kostar flera tusen.

Elin says:

Tusenlappar får man ju inte om man inte specifikt ber om dem på banken, så om man envisas med att göra det, tycker jag att man får ta konsekvenserna i form av att alla inte kan växla dem. Jag jobbar som spärrvakt och ibland sitter jag med två 20-lappar och 10 femhundringar utan minsta aning om när väktarbolaget som säljer biljetter och växel kan tänkas dyka upp t.ex, men det brukar inte duga som förklaring…

Sofie says:

Dessa förbannade 1000 lappar!

Daniel says:

Jag som gammal!!

Bella says:

Jag tycker att tusenlapparna borde dras in…. gud vad jag hatar dem!

Mikael says:

Lysande sajt! Skulle jag jobba i affär och drabbas av “så lite som” en tjugondel av allt som står här… Då skulle ett och annat gå sönder i min skalle och jag plockar fram en stor motorsåg och… blod! BLOD!!!

Fantastiskt att det finns så många knepiga kunder här ute…